Καπνισμένο Χάρισσα Στήθος κοτόπουλου Συνταγή
Το κοτόπουλο των οστών και του δέρματος είναι μακράν το καλύτερο για το κάπνισμα. Αλλά μερικές φορές έχετε ένα επιλεκτικό τρώγοντα στο τραπέζι σας, ή δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο ψυγείο. Εδώ είναι μια εξαιρετική λύση: καπνιστό στήθος κοτόπουλου Harissa που δεν θα στεγνώσει!
Ingredients
6 Στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
3-4 κουταλιές της σούπας πάστα Harissa (μια πικάντικη μαροκινή σάλτσα, αν δεν είστε λάτρης των μπαχαρικών, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια σάλτσα μπάρμπεκιου)
Για την άλμη:
4 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι αλάτι kosher
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες τσίλι
Μπισκετάκια Γεύσης Bradley – Δρυς
Preparation
Διαλύουμε μαζί τα υλικά για την άλμη.
Καλύπτουμε τα στήθη κοτόπουλου σε άλμη και τα βάζουμε στο ψυγείο να αλατιστούν για τουλάχιστον 4 ώρες. Η διανυκτέρευση είναι η καλύτερη!
Προθερμάνετε το καπνιστή με μπισκότα με γεύση δρυός στους 250°F.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.
Κοτόπουλο Slather σε πάστα Harissa.
Καπνίζετε για 1-2 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 165°F. Αφού περάσει μία ώρα, παρακολουθήστε την εσωτερική θερμοκρασία να κλείνει και αφαιρέστε το από τον καπνιστή λίγο πριν φτάσει τους 165°F και θα είναι ακριβώς το σωστό!
Συνταγή: Lena Clayton