Smoking Moroccan chicken wings

Καπνισμένο μαροκινό καρυκεύμα Φτερούγες κοτόπουλου Συνταγή



Ψάχνετε για φαγητό το βράδυ της Παρασκευής; Αυτό το καπνιστό μαροκινό καρυκεύμα φτερούγες κοτόπουλου θα χτυπήσει το σημείο.

Ingredients

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη

Preparation

Κόψτε κάθε φτερούγα κοτόπουλου σε τρεις μερίδες: τυμπανάκι, μεσαίο μέρος και άκρη. Πετάξτε την άκρη των φτερών και τοποθετήστε τις άλλες μερίδες σε ένα μεγάλο μπολ.

Κάντε το μαροκινό τρίψιμο ανακατεύοντας μαζί το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το αλεσμένο κάρδαμο, την τριμμένη κανέλα, το τριμμένο γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίξτε τα φτερά στο καρύκευμα, ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Ρυθμίστε το καπνιστή για 250ºF χρησιμοποιώντας ξύλινα μπισκότα της επιλογής σας.

Τοποθετήστε τα φτερά σε σχάρες καπνιστών και καπνίστε για 2 – 2 ½ ώρες ή μέχρι να ψηθούν.

Αφαιρούμε φτερά από το καπνιστό και σερβίρουμε.