Το βαρέλι ουίσκι καπνίζει Μπούτια κοτόπουλου Συνταγή
Καπνισμένοι μηροί κοτόπουλου έγιναν σωστά! Ο Chef Ted Reader δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα για τη δημιουργία των καλύτερων μηδενικών μηδενικών κοτόπουλων του βαρέλι Whiskey χρησιμοποιώντας τον καπνιστή Bradley.
Μαρινίζω τους μηρούς κοτόπουλου (με το δέρμα και τα οστά μέσα) στο ουίσκι του Τενεσί για περίπου 24 ώρες. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε το δέρμα κοτόπουλου και σαρώστε ελαφρά. Τυλίξτε το δέρμα κοτόπουλου πίσω γύρω από το μηρό κοτόπουλου, έτσι δημιουργεί μια σφραγίδα γύρω από το κοτόπουλο για να βοηθήσει να κλειδώσει σε όλους τους χυμούς. Τοποθετήστε τους καρυκευμένους μηρούς κοτόπουλου στον καπνιστή χρησιμοποιώντας δρυς δρυός Whisky και καπνό για περίπου 3 ώρες. Αφαιρέστε τους μηρούς καπνιστού κοτόπουλου από τον καπνιστή Bradley και στη συνέχεια καλύψτε τους μηρούς στην τρελή σάλτσα μπάρμπεκιου του Chef Reader. Τραβήξτε τα σε ένα μείγμα από τραγανή τηγανητά κρεμμύδια, τσιπς πατάτας και ψίχουλα ψωμιού. Τέλος, απολαύστε τον καλύτερο καπνιστό μηρό κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Ingredients
12 Μπούτια κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας Ted's παγκοσμίου φήμης καρυκεύματα BBQ Bone Dust™ BBQ
2 φλιτζάνια Ted's παγκοσμίως διάσημο μπάρμπεκιου Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sauce
½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
2 Oz Tennessee ουίσκι
2 φλιτζάνια πατατάκια χοντροθρυμματισμένα (κανονικά ή όποια γεύση σας αρέσει)
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά Panko
1 Φλιτζάνι τραγανά τηγανητά κρεμμύδια
Preparation
Θερμοκρασία καπνιστή Bradley: 220°F
Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, με μπισκότα Whisky Oak και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 220°F.
Ξεφλουδίστε το δέρμα από τους μηρούς του κοτόπουλου, φροντίζοντας να παραμένει κολλημένο στη μία πλευρά. Αλατοπιπερώστε το κρέας των μηρών κοτόπουλου με ένα ελαφρύ πασπάλισμα Bone Dust™ BBQ Seasoning. Διπλώστε το δέρμα πίσω πάνω από τους καρυκευμένους μηρούς τραβώντας το σφιχτά γύρω από το κρέας. Καρυκεύστε το εξωτερικό των μηρών με περισσότερα καρυκεύματα BBQ.
Τοποθετήστε τους μηρούς σε σχάρα καπνιστών, σε ομοιόμορφη απόσταση. Τοποθετήστε τους μηρούς στο καπνιστή και τοποθετήστε τον αισθητήρα του θερμομέτρου στο κέντρο ενός από τους μηρούς κοτόπουλου. Κλείστε την πόρτα και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του θερμομέτρου στους 170°F, για να ψηθεί πλήρως. Καπνίζετε τους μηρούς για 2 1/2 – 3 ώρες μέχρι να ψηθούν πλήρως.
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα BBQ για βουτήξτε. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, συνδυάστε τη σάλτσα Crazy Canuck, το σιρόπι σφενδάμου και το ουίσκι. Ζεσταίνουμε αργά σε χαμηλή βράση σε μέτρια φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας ζεστό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πατατάκια, τη φρυγανιά Panko και τα τραγανά τηγανητά κρεμμύδια. Αφήνω στην άκρη.
Όταν το κοτόπουλο είναι πλήρως ψημένο και η πέτσα είναι τραγανή, αφαιρέστε τους μηρούς από το καπνιστή και βυθίστε τους καπνιστούς μηρούς έναν-έναν στο ζεστό μείγμα σάλτσας BBQ αφαιρέστε από τη σάλτσα και τυλίξτε αμέσως το ρολό σε ομοιόμορφη επικάλυψη με θρυμματισμένο τσιπ πατάτας.
Σερβίρετε αμέσως.