Southern Smoked Chicken Recipe

Νότιος Καπνιστό κοτόπουλο Συνταγή



Πάρτε τα γούστα σας σε ένα ταξίδι προς τα νότια με τη συνταγή καπνιστού κοτόπουλου! Διαθέτοντας τρυφερό, ζουμερό κοτόπουλο που εγχέεται με καπνιστή γεύση και μείγμα κλασικών νότιων μπαχαρικών, αυτό το πιάτο είναι η τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε καλοκαίρι BBQ ή Weeknight Dinner.

Ingredients

1 κιλό (2 λίβρες) ολόκληρα τηγανητά μέρη κοτόπουλου ή κοτόπουλου

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο

3 ml (½ κουταλάκι του γλυκού) κάθε αποξηραμένο θυμάρι, φασκόμηλο και ρίγανη (ή υποκατάστατα μυρωδικά της επιλογής σας)

2 ml (¼ κουταλάκι του γλυκού) σκόνη σκόρδου

Πρέζα σκόνη καγιέν

Πρέζα μπαχάρι σε σκόνη

Preparation

Τρίψτε το κοτόπουλο παντού με ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα πασπαλίζουμε πάνω από το κοτόπουλο.

Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου ή κοτόπουλου στις σχάρες καπνιστών.

Μέθοδος καπνίσματος:

Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο Bradley Smoker.

Κοτόπουλο ζεστού καπνού χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση πεκάν για περίπου 1 ½ έως 2 ώρες.

Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος, συνεχίστε το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο. Ολόκληρο το κοτόπουλο θα χρειαστεί περίπου 4 με 4 ½ ώρες, περίπου στα μισά του δρόμου θα πρέπει να το περιστρέψετε για ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Για να εξυπηρετήσει:

Σερβίρουμε με σάλτσα BBQ στο πλάι για βούτηγμα. Για ένα αυθεντικό νότιο γεύμα, σκεφτείτε επίσης να σερβίρετε ρύζι και φασόλια, ή ένα τζαμπαλάγια, μαζί με μερικά λαχανικά, γιαμ ή τηγανητές πράσινες ντομάτες και, φυσικά, καλαμποκάλευρο ή μπισκότα. Ολοκληρώστε το γεύμα με μια πίτα με πεκάν ή έναν τσαγκάρη με ροδάκινο για μια αληθινή νότια πινελιά!