Sliced duck bacon, pancetta style

Καπνιστό Πάπια pancetta Συνταγή



Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας charcuterie, αυτή η συνταγή δείχνει πώς να θεραπεύσει και να καπνίζει στήθος πάπιας για μπέικον πάπιας ή pancetta. Αυτό είναι ένα καλό φαγητό, επειδή τόσο η σκλήρυνση όσο και το κάπνισμα χρειάζονται αρκετές ώρες και στη συνέχεια θα πρέπει να μαγειρέψετε το pancetta για να το εξυπηρετήσετε. Χρησιμοποιήστε το σε οποιαδήποτε πιάτα θα χρησιμοποιείτε το χοιρινό pancetta.

Ingredients

2 ή 3 στήθη πάπιας

Για άλμη:

2 Φλιτζάνια νερό

1 Φλιτζάνι καφέ

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι αλάτι kosher

1 κουταλιά της σούπας θεραπεία #1

Bradley Bisquettes – Maple

Preparation

Ανακατεύουμε τα υλικά για την άλμη σε μια κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη.

Αφήστε την άλμη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βυθίστε τα στήθη πάπιας σε άλμη και βάλτε το στο ψυγείο για 8 ώρες.

Αφαιρέστε τα στήθη πάπιας από την άλμη, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε τα.

Στήθη κρύου καπνού για 5-6 ώρες με μπισκότα σφενδάμου. Θυμηθείτε ότι δεν θα ψηθεί σε αυτό το σημείο!

Τυλίξτε το στήθος πάπιας κρύου καπνίσματος (τώρα πανσέτα πάπιας/μπέικον) σε πλαστική μεμβράνη μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Κόβουμε και τηγανίζουμε/ψήνουμε την πανσέτα πάπιας πριν τη σερβίρουμε.