Καπνιστό και γεμιστό Κοτόπουλο Συνταγή
Το γεμιστό ρολό κοτόπουλου κάνει ένα μεγάλο αντικείμενο μπουφέ ή πικνίκ, αφού οι επισκέπτες μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους σε φέτες!
Ingredients
1 κιλό (2 λίβρες) στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
500 Ml (2 γ) φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 Πράσινα κρεμμυδάκια - ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο - ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο - ψιλοκομμένο
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι και καρυκεύματα πουλερικών για γεύση
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) φρέσκο χυμό λεμονιού
2 φέτες ψωμί - σε κύβους
1 μέτρια ντομάτα - ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
Preparation
Πεταλούδατε το στήθος κοτόπουλου και χτυπήστε με ένα σφυρί.
Σοτάρουμε με το βούτυρο τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλινο.
Προσθέστε τα καρυκεύματα και το χυμό λεμονιού.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ψωμί, τις ντομάτες και τα σοταρισμένα λαχανικά.
Απλώνουμε πάνω από το κρέας «πεταλούδα».
Τρίψτε το δέρμα με επιπλέον χυμό λεμονιού.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 90°C έως 100°C (190°F έως 220°F).
Τοποθετήστε το ρολό κοτόπουλου σε μια λαδωμένη σχάρα στο πάνω μισό του Bradley Smoker.
Μαγειρέψτε τον καπνό χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Special Blend για 5 έως 6 ώρες ή έως ότου ένα στιγμιαίο θερμόμετρο δείξει 82°C. Οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλλουν, ανάλογα με τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες.