Spicy chicken wings by Steven Raichlen

Καπνό Παρασκήνια Συνταγή



Κάντε ένα διάλειμμα από τα παραδοσιακά καυτά φτερά και δοκιμάστε τη συνταγή καπνιστών πτερυγίων για μια νέα και συναρπαστική συστροφή! Τα αργά μαγειρεμένα φτερά μας εγχύονται με καπνιστή γεύση και μπορούν να ντυθούν με μια ποικιλία σάλτσων για να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε προτίμηση γεύσης.

Ingredients

Για τα φτερά Smokehouse:

3 κιλά τυμπανάκια κοτόπουλου (περίπου 2 ντουζίνες)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο, συν 4 κουταλιές της σούπας για το σερβίρισμα

2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού

2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα:

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 τσίλι Jalapeno, κομμένα σε λεπτές φέτες σταυρωτά

6 κουταλιές της σούπας Sriracha (ή άλλη αγαπημένη καυτερή σάλτσα)

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά καβουρδισμένα φιστίκια

Preparation

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μπολ ανάμειξης. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε να ανακατευτούν. Ρίξτε το σησαμέλαιο. Μαρινάρετε για 15 έως 60 λεπτά, όσο περισσότερο, τόσο πιο πλούσια είναι η γεύση.

Εν τω μεταξύ, ανάψτε το καπνιστή σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και προθερμάνετε στους 250 βαθμούς. Προσθέστε το ξύλο όπως ορίζει ο κατασκευαστής.

Τοποθετήστε τα φτερά στη σχάρα στο θάλαμο καπνού. Καπνίζετε τα φτερά μέχρι να ροδίσουν με καπνό και να ψηθούν, 1 έως 1 ½ ώρα. Σε ορισμένους καπνιστές, τα φτερά που βρίσκονται πιο κοντά στη φωτιά θα ψηθούν πιο γρήγορα. Εάν συμβαίνει αυτό, περιστρέψτε τα φτερά ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα. Εάν ο καπνιστής σας επιτρέπει την αύξηση της θερμότητας, αυξήστε τη θερμοκρασία στους 400 βαθμούς για τα τελευταία 20 λεπτά για να γίνει τραγανή η επιδερμίδα. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, κάντε μια μικρή τομή στο παχύτερο μέρος μερικών από τα φτερά. Το κρέας στο κόκκαλο πρέπει να είναι λευκό, χωρίς ίχνη κόκκινου. Μην παραψήσετε.

Λίγο πριν το σερβίρετε, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μια σχάρα που έχει ρυθμιστεί για άμεσο ψήσιμο ή σε μια εστία. Προσθέστε τα jalapenos και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ανακατέψτε το Sriracha.

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε μια πιατέλα ή σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα jalapeno. Πασπαλίστε τις φτερούγες με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και φιστίκια και σκάψτε μέσα. Απαιτούνται χαρτοπετσέτες και κρύα μπύρα.