Καπνιστός Κοτόπουλο Συνταγή σκύλων τυριού
Hot Dogs που αγοράζονται από το παντοπωλείο ή το αγαπημένο σας κρεοπωλείο είναι ωραίο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φτιάξετε το δικό σας. Τώρα δεν σας ζητώ να πάρετε τον εαυτό σας ένα μύλο κρέατος και ένα λουκάνικο, γιατί αυτό είναι πολύ δουλειά. Και μερικές φορές, απλά δεν έχουμε το χρόνο να το κάνουμε. Αυτά τα ζεστά σκυλιά είναι φτιαγμένα από χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα στήθη κοτόπουλου και κοτόπουλο. Ακολουθήστε τη μέθοδο και δημιουργήστε μερικά εκπληκτικά και νόστιμα ζεστά σκυλιά.
Ingredients
6 Στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα (4 oz. το καθένα)
12 Oz κιμά κοτόπουλο
8 Οζ μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, χοντροκομμένα
Πλαστικό περιτύλιγμα
Αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι
1 μπουκάλι σπρέι
1 φλιτζάνι ουίσκι Tennessee
2 φλιτζάνια χυμό μήλου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα μυρωδικά (φασκόμηλο, θυμάρι, μαϊντανός), ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
3 κουταλιές της σούπας τραγανά τηγανητά κρεμμύδια
2 Πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κορδόνια τυριού μοτσαρέλα
Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
Πασπαλίστε με το παγκοσμίως διάσημο καρύκευμα BBQ Bone Dust™ BBQ του Ted
½ φλιτζάνι Ted's World Famous BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken
Rib Sauce ή την αγαπημένη σας γκουρμέ σάλτσα μπάρμπεκιου
1 Oz Tennessee ουίσκι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μήλου
Preparation
Θερμοκρασία καπνιστή Bradley: 240°F
Ρίχνετε το ουίσκι και το χυμό μήλου σε ένα μπουκάλι ομίχλης και αφήνετε στην άκρη. Θα το χρησιμοποιήσετε για να θολώσετε τα σκυλιά κοτόπουλου, για να τα διατηρήσετε υγρά καθώς καπνίζουν στον καπνιστή σας.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κουνήστε πεταλούδα το στήθος κοτόπουλου κόβοντας στη μέση περίπου τα ¾ της διαδρομής. Διπλώστε ανοίξτε το στήθος κοτόπουλου με πεταλούδα και απλώστε το.
Τοποθετήστε ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και χρησιμοποιώντας την επίπεδη επιφάνεια μιας σφύρας κρέατος χτυπήστε το στήθος κοτόπουλου σε ένα ορθογώνιο σχήμα περίπου ¼ πάχους μιας ίντσας. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα στήθη κοτόπουλου. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, το ψιλοκομμένο κρέας από μπούτι κοτόπουλου, τη μουστάρδα, τα τραγανά τηγανητά κρεμμύδια, τα πράσινα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση με αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Τοποθετήστε ένα τετράγωνο πλαστικό περιτύλιγμα 12 x 12 ιντσών σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας.
Τοποθετήστε ένα στήθος κοτόπουλου πάνω από την πλαστική μεμβράνη, απλώνοντάς το έτσι ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο.
Πώς να τα καπνίσετε:
Πάρτε ένα ¼ από το μείγμα του κιμά κοτόπουλου και τοποθετήστε το κατά μήκος της μεγαλύτερης άκρης, φροντίστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε ένα κορδόνι τυριού πάνω από το αλεσμένο μείγμα κοτόπουλου.
Ξεκινώντας από την άκρη με το αλεσμένο μείγμα κοτόπουλου στο στήθος, τυλίξτε το στήθος σε σχήμα λουκάνικου, τυλίγοντας σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
Στρίψτε τις άκρες σφιχτά για να συμπυκνώσετε το σκυλί κοτόπουλου. Ο σκύλος κοτόπουλου πρέπει να έχει μήκος περίπου 6 ίντσες και διάμετρο 1 ½ – 2 ίντσες. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα στήθη κοτόπουλου και το κιμά κοτόπουλου.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να κρυώσει.
Καρυκεύστε τα σκυλιά κοτόπουλου με Bone Dust™ BBQ Seasoning. Τοποθετήστε τα σκυλιά κοτόπουλου σε μια σειρά στο μεσαίο ράφι του Bradley Smoker.
Καπνίστε σκυλιά κοτόπουλου για περίπου 2 ώρες, ομίχλη περιστασιακά με ομίχλη από ουίσκι/χυμό μήλου μέχρι να ψηθεί πλήρως και το κέντρο του τυριού μοτσαρέλα να είναι ζεστό και αφράτο, η εσωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 160°F.
Εν τω μεταξύ, συνδυάστε τη σάλτσα BBQ με βούτυρο μήλου και ουίσκι. Βουρτσίστε τα σκυλιά με μείγμα σάλτσας μπάρμπεκιου μήλου ουίσκι.
Σερβίρετε αμέσως σε φρυγανισμένα ψωμάκια με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά για hot dog.