Το καρυκεύμα καπνίζει Φτερούγες κοτόπουλου Συνταγή
Το Berbere ή το (Bir-Beri) είναι ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών της Αιθιοπίας, το οποίο έχει τόσες παραλλαγές που υπάρχουν μάγειρες. Περιέχει συνήθως πάπρικα, σκόρδο, τζίντζερ και αλάτι, αλλά τα γαρίφαλα και το fenugreek είναι επίσης συνηθισμένα. Χρησιμοποιείται για τα κρέατα που ψήνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί επίσης καλά με το χαμηλό και αργό στυλ του κρέατος καπνίσματος. Σερβίρετε αυτά τα φτερά με μια μικρή συμπίεση λεμονιού ή ασβέστη στο τέλος, για να προσθέσετε ένα ελαφρύ άγγιγμα εσπεριδοειδών.
Ingredients
2-3 λίβρες φτερούγες κοτόπουλου
Για τρίψιμο:
1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι kosher
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού berbere
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Μπισκετάκια Hickory Smoker Bradley
Preparation
Ανακατεύουμε τα υλικά για το τρίψιμο.
Τρίψτε τις φτερούγες κοτόπουλου και τρίψτε τις φτερούγες ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα ταψί αλουμινίου.
Καπνίστε φτερούγες στους 225°F με μπισκότα hickory ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 165°F (περίπου 1 ώρα).
Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο (400°F) για λίγα λεπτά για να ροδίσει το εξωτερικό του.