Ψημένο Κοτόπουλο βουβάλου Ελλινάτες
Μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμα κεραμίδια κοτόπουλου βουβάλου από το μηδέν.
Ingredients
1 λίτρο αλεσμένο κοτόπουλο
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού Panko
1 Αυγό
2 κουταλιές της σούπας Buffalo Rub
1 φλιτζάνι μπλε τυρί
¼ Φλιτζάνι σάλτσα με φτερούγες βουβάλου
Κρεμμύδια για γαρνίρισμα
Preparation
Ανακατεύουμε κιμά κοτόπουλο, αυγό, ½ φλιτζάνι μπλε τυρί και τρίψτε το βουβάλι και μετά αρχίστε να προσθέτετε ψίχα ψωμιού σιγά σιγά μέχρι η υφή να μην είναι πλέον κολλώδης και να σχηματιστεί μια μπάλα εύκολα.
Πλάθουμε μπαλάκια και πασπαλίζουμε εξωτερικά λίγο ακόμα βουβαλίσιο τρίψιμο.
Τοποθετήστε τις μπάλες κοτόπουλου στη σχάρα ή στο καπνιστή στους 300°F-350°F (148,9ºC-176,7ºΓ) και μαγειρέψτε το μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 165°F (73,9ºΝΤΟ).
Αφαιρέστε από το γκριλ ή το καπνιστή σας και περιχύστε με σάλτσα από φτερούγες βουβάλου, κρατημένο μπλε τυρί και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Συνταγή: Jacob Parmentier