Bradley Smoked Turkey Crown

Ο Μπράντλεϊ καπνίζει Γαλοπούλα

Sandra Tate

Αυτά τα Χριστούγεννα, ανυψώστε την γιορτή των διακοπών σας με ένα καπνιστό κορώνα γαλοπούλας. Η καπνιστή έγχυση ενισχύει τις φυσικές γεύσεις της γαλοπούλας, ενώ το τραγανό δέρμα προσθέτει μια ακαταμάχητη υφή. Είναι ένα κεντρικό τεμάχιο που θα αφήσει τους καλεσμένους σας με δέος και θα κάνει την εορταστική γιορτή σας πραγματικά αξέχαστη.

Ingredients

μικρή κορώνα γαλοπούλας (το δικό μου ήταν 1,75 κιλά - τέλεια αλλαντικά, σάντουιτς κλπ, ή για 2 άτομα ως κύριο πιάτο)

για την άλμη:

200 γραμμάρια καλό θαλασσινό αλάτι + 100 γραμ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη μοσχοβάδο

2 κλωναράκια θυμάρι,

2 κλωναράκια δεντρολίβανο,

6 σκελίδες σκόρδο - ξεφλουδισμένες & λιωμένες

Preparation

Ο Δεκέμβρης μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα, τα Χριστούγεννα! Και εισάγουμε το πολυτελές. Σίγουρα είμαστε όλοι ένοχοι που στριμώχνουμε όσες βρώσιμες λιχουδιές σε ένα δεκαήμερο όσο μπορούμε ενδεχομένως να σκεφτούμε; Indulgence είναι το όνομα του παιχνιδιού και τα καπνιστά τρόφιμα βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Έχουμε δύο νόστιμες προτάσεις για εσάς αυτόν τον μήνα, μία που προσφέρει την επιλογή ενός ρομαντικού και διαφορετικού, χριστουγεννιάτικου μεσημεριανού γεύματος (αν και για μένα θα ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια πιατέλα αλλαντικών για την Πρωτοχρονιά) και μία που θα έδιωχνε τις κάλτσες. όλη η οικογένεια ως ορεκτικό για το μεσημεριανό γεύμα των Χριστουγέννων. Μιλάμε φυσικά για γαλοπούλα και σολομό. Πρώτα από όλα σας δείχνω το στέμμα με καπνιστή γαλοπούλα Bradley.

Για το άλμα της γαλοπούλας σας κατά τη διάρκεια της νύχτας: ανακατέψτε το αλάτι και τη ζάχαρη με 2 λίτρα βραστό νερό σε ένα άνετο εξάρτημα, καθαρό τηγάνι ή δοχείο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε ένα ακόμη λίτρο νερό μαζί με τα μυρωδικά και το σκόρδο. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά βυθίζουμε την κορώνα της γαλοπούλας, με το στήθος προς τα κάτω, στην άλμη (αν δεν σκεπάζεται εντελώς, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρύο νερό). Καλύψτε με ένα καπάκι ή μεμβράνη και αφήστε το όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, στραγγίστε την άλμη, καλύψτε με φρέσκο νερό και μουλιάστε για 1 ώρα. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε. Αφήστε να σταθεί στο Bradley για 3-4 ώρες πριν καπνίσετε.

Μέθοδος καπνίσματος

Αφαιρέστε τη γαλοπούλα και σταθείτε σε μια σχάρα. Ρυθμίστε το καπνιστή στους 80°C με άφθονα μπισκότα από ξύλο μηλιάς στη στοίβα. Μόλις το ντουλάπι φτάσει στη θερμοκρασία του, τοποθετήστε τη γαλοπούλα με ένα δίσκο ή αλουμινόχαρτο στο ράφι από κάτω για να πιάσει τυχόν σταγόνες.

Καπνίζετε για 4 ώρες ή μέχρι να έχετε θερμοκρασία πυρήνα 74°C/165°F στο πιο παχύ μέρος του κρέατος.

Σκεπάζετε και κρυώνετε πριν το βάλετε στο ψυγείο - ή σερβίρετε ζεστό (για αυτό θα αφαιρούσα την πέτσα, θα χαράζω και θα σερβίρω με σάλτσα βελουτέ και όλα τα γαρνιτούρα).

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now