Bradley Sweet Καπνισμένο πτηνό της Γουινέας Σαλάτα με επίδεσμο χρένου
Πρέπει να πω, αυτό ήταν το πιο χυμώδες και αρωματικό πτηνό της Γουινέας που έχω δοκιμάσει ποτέ.
Ingredients
Σερβίρει 4
καπνιστή φραγκόκοτα, ενωμένη σε 2 μερίδες ποδιών & 2 στήθους
6 μικρά παντζάρια, κομμένα, βρασμένα μέχρι τρυφερά, ξεφλουδισμένα & κομμένα στη μέση
1 μεγάλο μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
4 ντομάτες Heritage, κομμένες σε φέτες
1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κυβάκια
ένα σακουλάκι με ανάμεικτα φύλλα κάρδαμου, ρόκας και σπανακιού
για το ντύσιμο:
3 κουταλιές της σούπας κρέμα χρένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
πρέζα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Preparation
Το κοτσάρισμα ενός πουλιού το κάνει πολύ πιο φιλικό στο μπάρμπεκιου ή στο ράφι καθώς είναι πεπλατυσμένο. Επίσης ψήνεται πιο ομοιόμορφα. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο, κόψτε τη ραχοκοκαλιά της φραγκόκοτας από το άνοιγμα του λαιμού μέχρι τη μύτη του κηδεμόνα (αυτό είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε) στη συνέχεια ανοίξτε το πουλί και πιέστε προς τα κάτω το κόκκαλο του στήθους για να το σπάσει. Τώρα κόψτε το δέρμα στο εσωτερικό των μηρών, έτσι ώστε τα πόδια να μπορούν να τραβηχτούν σε αυτή τη θέση που χτυπάει το γόνατο. Εγινε!
Αλμη:
Φτιάξτε μια άλμη χρησιμοποιώντας 120 γραμμάρια αλάτι και 80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη αναμειγμένα πλήρως σε 1 λίτρο νερό (χρησιμοποιήστε μέρος αυτού του ζεστού για να διαλύσετε το αλάτι και τη ζάχαρη και μετά προσθέστε το υπόλοιπο κρύο).
Μόλις κρυώσει, βυθίστε τις φραγκόκοτες στην άλμη για 40 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τις εντελώς με χαρτί κουζίνας.
Ρυθμίστε το καπνιστή σας στους 110°C και προσθέστε άφθονα μπισκότα από ξύλο μήλου στη στοίβα.
Μετά από 2 ώρες καπνίσματος, δοκιμάστε την εσωτερική θερμοκρασία του πτηνού (ειδικά στις αρθρώσεις καθώς και στα πιο χοντρά μέρη), αν είναι 72°C γίνεται. Εάν δεν είναι, δώστε του άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία πυρήνα. Αφαιρούμε, κρυώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
*Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους
Μέθοδος
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το κρεμώδες χρένο, τη ζάχαρη και το ξύδι μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός. Τώρα προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι, ανακατεύοντας με το κουτάλι όσο προχωράτε, μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι και να έχετε ένα παχύρρευστο γαλάκτωμα.
Μοιράζουμε τα λαχανικά της σαλάτας σε 4 πιάτα και τα σκορπίζουμε ελαφρά με φύλλα σαλάτας. Προσθέστε τις καπνιστές αρθρώσεις της φραγκόκοτας και μερικές σταγόνες dressing σαλάτας. σερβίρετε με ζεστό ψωμί κρούστας ή μια ζεστή πατατοσαλάτα.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now