Καπνιστό Μεξικάνικο κουνουπίδι Συνταγή καμένων άκρων
Αφεθείτε στις καπνιστές και δελεαστικές γεύσεις του πικάντικου καπνιστού κουνουπιδιού μας! Αυτή η συνταγή στομάχι διαθέτει ένα τέλεια καρυκευμένο κουνουπίδι, καπνισμένο στην τελειότητα για 2 ώρες και στη συνέχεια ψημένο σε ένα τραγανό, φινίρισμα. Με το κόλιαντρο και μια συμπίεση ασβέστη, αυτό το πιάτο είναι μια ευχάριστη έκρηξη γεύσης και υφής που θα σας αφήσει λαχτάρα για περισσότερα.
Ingredients
1 κουνουπίδι
4 σκελίδες σκόρδο
½ λευκό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
1 κουταλιά της σούπας άνκο τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας guajillo σκόνη τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σε αλεσμένο κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, κατά προτίμηση μεξικάνικη
1 κουταλάκι του γλυκού chipotle τσίλι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Μια χούφτα χοντροκομμένο κόλιαντρο για γαρνίρισμα
Μια δυο σφήνες λάιμ
Preparation
Προετοιμασία - Καπνός
Ρυθμίστε τον καπνιστή σας στους 225 ºF
Ρυθμίστε τον χρόνο καπνίσματος στις 2 ώρες
Φέρτε το κουνουπίδι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καπνίσετε. Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια σχάρα και καπνίστε για 2 ώρες.
Μόλις τελειώσετε, βάλτε το κουνουπίδι σας να ξεκουραστεί ενώ φτιάχνετε τη σχάρα ή τα κάρβουνα σας σε θερμοκρασία. Εάν χρησιμοποιείτε κάρβουνο, θα θέλετε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία άνθρακα, ειδικά αν το ύψος της ψησταριάς σας είναι μακριά από τα κάρβουνα.
Τρίψτε ξανά το κουνουπίδι και τοποθετήστε το στη σχάρα.
Ψήστε το κουνουπίδι από όλες τις πλευρές. Ψάχνετε να πάρετε ένα τραγανό, σχεδόν καμένο λουλούδι. Το κάρβουνο θα προσθέσει στη γεύση.
Σερβίρουμε σε ένα ωραίο πιάτο με ένα μεγάλο μαχαίρι στη μέση. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ρίχνουμε από πάνω ένα στύψιμο από χυμό λάιμ για να φωτίσουν οι γεύσεις με οξύ.
Προετοιμασία – Μέθοδος
Κόψτε τα κάτω φύλλα από το κουνουπίδι και κόψτε τη βάση για να δημιουργήσετε έναν επίπεδο πάτο. Θέλετε το κουνουπίδι να κάθεται με το λουλούδι προς τα πάνω στο καπνιστή.Κάνοντας το τρίψιμο
Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου μαζί με τα υπόλοιπα ξηρά υλικά. Αφήνουμε έξω τον κόλιανδρο και το λάιμ.
Ανακατέψτε τα πάντα και προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται. Θέλετε μια πυκνή σύσταση σούπας που μπορείτε να την τρίψετε σε όλο το κουνουπίδι και να κολλήσει.
Απλώστε το υγρό τρίψιμο σε όλο το κουνουπίδι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες για να αφήσετε το τρίψιμο να καρυκεύσει το λαχανικό.
Κρατήστε το υπόλοιπο τρίψιμο για την επόμενη μέρα, καθώς θα θέλετε να τρίψετε ξανά το καπνιστό κουνουπίδι για να προσθέσετε περισσότερη γεύση πριν το ψήσετε.
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now