Smoked Maple Beans

Καπνιστό Φασόλια σφενδάμου



Μάθετε πώς να φτιάξετε αυτό το καπνιστό φασόλια σφενδάμου από το μηδέν. Προσθέστε λίγο μπέικον και θα έχετε ένα τέλειο πιάτο για οποιοδήποτε είδος καπνιστού ή ψητό κρέας.

Ingredients

250 γρ αποξηραμένα μεγάλα φασόλια του Βορρά

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλάτι & πιπέρι για γεύση

6 φέτες μπέικον, αποξηραμένες

Για σάλτσα:

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλιές της σούπας μελάσα

1 φλιτζάνι κέτσαπ

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire

1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι σέλινο

Preparation

Τοποθετούμε τα ξερά φασόλια σε ένα δοχείο και τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό ώστε να διπλασιαστούν.

Μουλιάστε όλη τη νύχτα.

Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν).

Στραγγίστε τα φασόλια και κρατήστε 2 φλιτζάνια από το υγρό.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα ή ένα ταψί αλουμινίου ή ένα ταψί/τηγάνι από χυτοσίδηρο, συνδυάστε μαζί τα μαγειρεμένα φασόλια, τα κρατημένα υγρά και τη σάλτσα.

Βράζουμε το μισό μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρά, το βγάζουμε από το τηγάνι και το θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο (3-5 λεπτά).

Προσθέστε το μπέικον, τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μείγμα των φασολιών.

Τοποθετήστε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες (προτιμάται η νύχτα) για να ενωθούν οι γεύσεις.

Προθερμάνετε το καπνιστή στους 225°F με μπισκότα με γεύση σφενδάμου.

Συμπληρώστε τα φασόλια με το υπόλοιπο άψητο μπέικον (αυτό θα εμποδίσει τα φασόλια να στεγνώσουν ρίχνοντας λίπος στο μείγμα) και τα βάζετε στο καπνιστή για 3 ώρες.

Στα μισά της διαδικασίας καπνίσματος ανακατεύουμε το μπέικον.

Όταν τελειώσετε το κάπνισμα, σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Συνταγή: Lena Clayton

Σφεντάμι
 Ξύλο

Μπισκότα σφενδάμου για Bradley Smokers

Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.

Shop Now