Καπνιστές πατάτες φουντουκιού με μπέικον, jalapeño και τυρί τσένταρ
Όταν καπνίζετε φαγητό, είναι εύκολο να εστιάσετε στο κύριο σημείο του στόχου - την πρωτεΐνη.
Ingredients
4-6 άτομα:
6 πατάτες μεσαίου μεγέθους (σκληρή ποικιλία)
240 γρ μπέικον
(2 πακέτα) βούτυρο (κρύο)
3 δλ τριμμένο τυρί τσένταρ
1 δλ ψιλοκομμένο jalapeño τουρσί
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Preparation
Μπορείτε να καπνίσετε ένα ψαρονέφρι, μερικές σταφίδες, φτερούγες κοτόπουλου, ψάρια ή οστρακοειδή. Το πολύ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κάποιος μπορεί να πετάξει κάτω ένα πιπέρι φανάρι που επιτρέπεται να πάει δίπλα. -"Φαίνεται ωραίο με λίγο χρώμα στον γιακά..." Αν το καπνιστό αξεσουάρ αφεθεί ποτέ να κάνει μια περίοπτη παρέα σε ένα χάος ή σάλτσα, μπορεί να μετρήσει ευχάριστα. Έχω προσπαθήσει στο παρελθόν να πιέσω να μην κοιτάζω στα τυφλά απλώς την κύρια λεπτομέρεια.
Μεταξύ άλλων, έχουμε καπνιστό αλάτι, γλυκόριζα, μελιτζάνα για baba ghanoush, αλλά και αυγά ορτυκιού που σερβίρονταν με ρούμι οξύρρυγχου. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να είναι ένα παράπλευρο έργο.
Αυτή τη φορά θα πάρουμε κάτι πραγματικά σουηδικό, αλλά θα το κάνουμε πιο ξεδιάντροπα αμερικάνικο. Μιλάω για ένα αξεσουάρ που θα κάνει κάθε μπάρμπεκιου με μακριά κονσέρβα beardy να αδυνατίσει στα γόνατα. Δεν είναι βέβαια ό,τι πιο χρήσιμο έχει βγει από τον καπνό, αντιθέτως. Αυτό είναι άχρηστο. Ακριβώς όπως όταν έχετε χάσει κάθε ελπίδα για τον εαυτό σας και απλά θέλετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας με ταχύτητα στημόνι κατευθείαν στο πλησιέστερο φλεβικό τοίχωμα. Αν έβλεπες μπροστά σου τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων ως διάγραμμα πίτας, τότε παίρνοντας αυτό το αξεσουάρ έχεις ήδη κάνει τρεις γύρους στον κύκλο. Και μετά υπολόγισα ότι δεν προλάβατε ακόμα να δοκιμάσετε με τι διάλεξες να σερβίρεις αυτό το συνοδευτικό.
Το παρεΐστικο για το οποίο μιλάω είναι μια ελαφρά καπνιστή φουντουκοπατάτα γεμιστή με σπιτικό καπνιστό μπέικον και τριμμένη με μπόλικο τυρί τσένταρ. Για να χαμηλώσουμε ελαφρώς το σάκχαρο στο αίμα, προσθέτουμε τα πάντα με ψιλοκομμένο jalapeño τουρσί, σχοινόπρασο και μαϊντανό. Τα πράσινα έχουν αυτή την επίδραση στα επίπεδα σακχάρου.
Σήμερα θα χρειαστούμε όλο το πράσινο που μπορούμε να πάρουμε. Καπνιστές πατάτες φουντουκιού με μπέικον, jalapeño και τυρί τσένταρ -
Μέθοδος:
Παγώστε τις φέτες μπέικον σε χαρτί σάντουιτς. Προθερμάνετε το καπνιστή στους 160°C. Κρατήστε τον αποσβεστήρα κλειστό. Καθαρίζουμε την πατάτα. Στη συνέχεια κόψτε το σε στυλ Hasselback. (Βάζουμε τις πατάτες σε μια ξύλινη κουτάλα και τις κόβουμε μέχρι να τις δεχτεί το κουτάλι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες περίπου χιλιοστού, όλες οι φέτες πρέπει να κολλήσουν μεταξύ τους.)
Κόβουμε το κομμένο παγωμένο μπέικον σε κομμάτια παρόμοια σε ύψος και πλάτος με τη διάμετρο της πατάτας. Γεμίζουμε τις παγωμένες φέτες μπέικον ανάμεσα στις φέτες στις πατάτες. Μια φέτα μπέικον ανάμεσα σε κάθε κομμάτι είναι ίσως λίγο πολύ για να ληφθεί, αλλά μη διστάσετε να έχετε μια φέτα μπέικον σε κάθε άλλη κοπή.
Τοποθετούμε σε μαντεμένιο ταψί που θα κρατάει τον καπνό. Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι. Τρίψτε το κρύο βούτυρο με έναν τρίφτη τυριών.
Στη συνέχεια ψήστε τις πατάτες στον καπνό (χωρίς προσθήκη καπνού) κάτω από ένα καπάκι/αλουμινόχαρτο για περίπου 1,5 ώρα. Αλείψτε τις πατάτες με (περισσότερο) βούτυρο μερικές φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και περάστε με καπνό για άλλη μια ώρα. Πριν την τελευταία μισή ώρα, ρίξτε το τυρί τσένταρ. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Εάν θέλετε περισσότερη γεύση καπνού, μπορείτε φυσικά να ξεκινήσετε τη γεννήτρια καπνού νωρίτερα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
(Ανάλογα με το μέγεθος των πατατών, ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ελαφρώς. Δοκιμάστε τις πατάτες με ένα σουβλάκι πριν τις σερβίρετε.) Τέλος, προσθέστε ψιλοκομμένο jalapeño, σχοινόπρασο και μαϊντανό. Σερβίρετε, για παράδειγμα, με σταφίδες, ψαρονέφρι, φτερούγες κοτόπουλου, θαλασσινά ή ένα λευκό ψάρι. Μην ξεχάσετε τη σαλάτα.
Ποικιλία
Πακέτο
Αυτό το πακέτο ποικιλίας περιέχει 24 το καθένα από μήλο, σκλήθρα, μεσκίτι, χικορί και σφενδάμι για μια ποικιλία γεύσεων.
Shop Now