Καπνιστό Μαριναρισμένη μελιτζάνα
Ακριβώς από τη σχάρα το δέρμα είναι ακόμα τρυφερό, αλλά μόλις δροσιστεί φαίνεται να σκληρύνει και καθιστά δύσκολο να φάει, αν χρησιμοποιείτε την μελιτζάνα σε σάντουιτς.
Ingredients
4 μελιτζάνες γκράφιτι ή άλλα ασιατικά είδη μελιτζάνας ή 2 μέτριες μελιτζάνες (μπορεί να απαιτείται αλάτισμα)
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας κάθε κιμά φρέσκο βασιλικό ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο
4 κουταλιές της σούπας κάθε βαλσάμικο ξύδι και ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Preparation
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι μαζί και αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Κάντε έξτρα μαρινάδα αν σκοπεύετε να σερβίρετε τη μελιτζάνα ζεστή. Δείτε προτάσεις σερβιρίσματος.
Λατρεύω τη γεύση στη φλούδα της μελιτζάνας, αλλά το κάπνισμα σε χαμηλή θερμοκρασία τείνει να σκληραίνει ακόμα και το πιο λεπτό δέρμα. Έπρεπε λοιπόν να συμβιβάσω και να ξεφλουδίσω τη μελιτζάνα σε ρίγες, αφήνοντας λίγο από το δέρμα.
Κόψτε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/4 ίντσας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μελιτζάνα και την περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Ανακατέψτε καλά και γρήγορα για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα κομμάτια είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα και από τις δύο πλευρές.
Αφήστε το να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο, ανακατεύοντάς το περιστασιακά.
Ενώ η μελιτζάνα μαρινάρεται, προθερμάνετε τον καπνιστή και τη γεννήτρια καπνού και φέρτε τη θερμοκρασία του ντουλαπιού στους 200 °F.
Με τη μελιτζάνα σε σχάρες (παίρνει δύο γεμάτες σχάρες), τοποθετήστε τη στο καπνιστή και εφαρμόστε 40 λεπτά έως μία ώρα καπνού μήλου.
Περίπου 15 λεπτά, πριν τελειώσει η περίοδος του καπνίσματος, ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία και λαδώνουμε τις σχάρες.
Όταν τελειώσει η εφαρμογή του καπνού, μεταφέρετε τη μελιτζάνα στη σχάρα.
Άλλες επιλογές είναι το φινίρισμα της μελιτζάνας στο καπνιστή, κάτω από ένα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, το ψήνετε σε φούρνο ή το σοτάρετε πάνω από τη σόμπα.
Ψήστε τις φέτες μέχρι να μαλακώσουν. περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Όταν τελειώσετε, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now