Καρυκευμένος καπνός Ψητό κουνουπίδι
Αυτό το καρυκάτο καπνιστό κουνουπίδι είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αλλάξετε τα πράγματα επάνω.
Ingredients
1 κουνουπίδι ολόκληρο
50 γρ μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο
Χυμός από 1 Λεμόνι
1 Σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο Σουμάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1st Garam Masala
1 κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι Χαλεπίου - Πουλ Μπίμπερ
1/4 κγ αλεσμένο Κάρδαμο
Preparation
Μέθοδος:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κουνουπίδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Θα πρέπει να έχει 1 ομοιόμορφο χρώμα μέχρι το τέλος, όχι ραβδώσεις.
Κόβουμε τα εξωτερικά φύλλα του κουνουπιδιού.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε το κουνουπίδι.
Μόλις ξαναβράσει, αφήστε το να ψηθεί για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει σε ένα μαχαίρι, αλλά με λίγη αντίσταση. Προσέχουμε να μην παραψηθεί γιατί θα χαλάσει.
Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε στον ατμό για 10 λεπτά.
Ενεργοποιήστε τον καπνιστή και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 110 C μία φορά μέχρι να ενεργοποιήσετε τη θερμοκρασία. Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα με γεύση ξύλο κερασιάς, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα με γεύση Bradley θέλετε.
Αλείψτε άφθονα με το πικάντικο βούτυρο, προσπαθώντας να βάλετε ανάμεσα στα μπουκετάκια στο εσωτερικό κουνουπίδι, αν μπορείτε. Κρατήστε περίπου 1/4-1/3 προς τα πίσω για ρίψη.
Βάλτε το κουνουπίδι στο καπνιστή με ένα ταψί από κάτω και αφήστε το να καπνίσει για 1 ώρα αλείφοντας με το υπόλοιπο καρυκευμένο βούτυρο μέχρι τη μέση.
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now