Μεξικάνικο καπνιστό Καρότο και καλαμπόκι Σούπα
Καλοκαιρινή σούπα; Απολύτως! Αναπνοής στη μέση για αυτό το σημείο παραλίας, ευκολότερο στο μυαλό για μια εύκολη συνταγή δολοφόνου! Ποιος τρόπος για την παραλία;! Ακολουθήστε τον άντρα που τρώει τη σούπα!
Ingredients
2 κιλά καρότα - ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια μεγέθους αντίχειρα
½ Κόκκινο κρεμμύδι - μεγάλα στρογγυλά
½ Λευκό κρεμμύδι - μεγάλα στρογγυλά
3 σκελίδες σκόρδο
1 στάχυ καλαμποκιού - αποφλοιωμένο
4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
Αλατοπίπερο
1 πιπεριά Guajillo - αφαιρέθηκε ο μίσχος
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 τσίλι με σάλτσα Adobo
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι νερό
Γαρνιτούρα:
Θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας
Κρέμα γάλακτος
Φέτες καρότου
Καλαμπόκι
Μαϊντανός
Λευκό κρεμμύδι
Αβοκάντο
Preparation
Φορτώστε το Bradley Smoker με μπισκότα τσίλι κύμινου και προθερμάνετε στους 270ºF (132.2°C). Παίρνετε τα πρώτα 5 υλικά και τα βάζετε σε μια σχάρα. Μόλις ζεσταθεί το Smoker, τοποθετήστε τα ράφια και καπνίστε για 1 έως 1½ ώρες, ανάλογα με το επίπεδο καπνού που θέλετε στο λαχανικό!
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα άλλα εκτός από το ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά. Μόλις το λαχανικό τελειώσει το κάπνισμα, πάρτε τα από τον καπνιστή και προσθέστε τα στην κατσαρόλα σας με όλα τα άλλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα (περίπου 30 λεπτά). Αφαιρέστε από την εστία και αφήστε να κρυώσει.
Προσθέστε τα όλα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε. Αν θέλετε μια επιπλέον λεία σούπα, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και ανακατέψτε ξανά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό εάν η σούπα είναι πολύ πηχτή για εσάς. Γαρνίρετε με ότι θέλετε και σερβίρετε!
Συνταγή από: Cory Walby - Σαββατιάτικη Νυχτερινή Δοκιμαστική Κουζίνα
Κύμινο τσίλι
Μείγμα
Τα μπισκότα κύμινου τσίλι προσθέτουν μια ζεστή καπνιστή γεύση με λίγη κλωτσιά στο φαγητό σας. Συνδυάζεται καλά με βοδινό, χοιρινό, πουλερικά και λαχανικά.
Shop Now