Καπνιστό κολοκυθάκι Ριζότο με τραγανό βούτυρο φασκόμηλου
Όποιον ακόμα υποφέρει μετά τη γιορτή "I-can't-face-more-κρέας" σύνδρομο Αποφάσισα να δοκιμάσω μια παρηγοριά, πολύχρωμη εναλλακτική λύση.
Ingredients
Κολοκύθα μέτρια βουτύρου
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
750 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
Μεγάλο ασκαλώνιο
Μεγάλη σκελίδα σκόρδο
50 γρ βούτυρο
275 γρ ρύζι ριζότο arborio
Ποτήρι λευκό κρασί
75 γρ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μια χούφτα σκισμένα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
Preparation
Καπνιστό κολοκυθάκι
Πιστεύω ότι λίγος καπνός πηγαίνει πολύ μακριά και ότι το να σκάσουν μερικά λαχανικά στο Bradley Smoker για 20-40 λεπτά χωρίς τη θερμότητα του ντουλαπιού, τους δίνει αρκετή γεύση καπνού για να προσθέσουν νότες σε ένα πιάτο χωρίς να το κατακλύσουν.
Για το δικό μου μείωσα στο μισό α μέτρια κολοκύθα (από πάνω προς τα κάτω) και αφαιρούμε τους σπόρους,
Το τοποθετώ στο ντουλάπι με μερικές κεφαλές σκόρδο και μερικές κόκκινες πιπεριές ramiro για καλό μέτρο - χρησιμοποίησα λίγο από το σκόρδο, αλλά το υπόλοιπο το φύλαξα για άλλες περιπτώσεις.
Εάν θέλετε μια πιο έντονη γεύση καπνού, καπνίστε οπωσδήποτε για περισσότερη ώρα ή κόψτε τα μισά κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 1 cm και σκορπίστε χαλαρά σε μια σχάρα Bradley.
Χρησιμοποίησα μπισκότα από ξύλο μήλου Ριζότο σκουός με τραγανό βούτυρο φασκόμηλου -
(Σερβίρει 4)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόψε το κολοκύθα βουτύρου σε φέτες πάχους 1 εκ. και απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σεζόν με αλατοπίπερο.
Ψήστε για περίπου 25 και πολύ τρυφερό. 30 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος - η κολοκύθα πρέπει να είναι ελαφρώς χρωματισμένη και πολύ τρυφερή, αφήστε την στην άκρη.
Θερμότητα 750 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών σε μια κατσαρόλα.
Όσο ψήνεται η κολοκύθα, ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες ένα μεγάλο ασκαλώνιο.
Συνθλίβω α μεγάλη σκελίδα σκόρδο με τσαγιού αλάτι και με ένα μεγάλο μαχαίρι πολτοποιούμε να γίνει πάστα.
Λυώνω 50 γρ βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, το ασκαλώνιο, το μαύρο πιπέρι και ένα πρέζα κλώνων σαφράν (μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Τώρα προσθέστε 275 γρ ρύζι ριζότο arborio στο τηγάνι και γυρνάμε να αλείψουν με βούτυρο.
Τώρα δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί μέσα με το ρύζι και μόλις απορροφηθεί αρχίστε να προσθέτετε το ζωμό μια κουτάλα (από αυτό το σημείο θα χρειαστούν 15-20 λεπτά για να ψηθεί).
Μόλις μαλακώσει σχεδόν, διπλώστε μέσα 75 γρ φρεσκοτριμμένη παρμεζάναδοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.
Λιώνουμε γρήγορα και σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε α χούφτα σχισμένα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, και αφαιρέστε μόλις τα φύλλα γίνουν πιο σκούρα.
Μοιράζετε το ριζότο σε 4 ζεστά μπολ ζυμαρικών, ρίχνετε από πάνω καπνιστό σκουός, ζεστό από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω το βούτυρο φασκόμηλο.
Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα και τρίφτη διαθέσιμα.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now