Καπνιστό Πατάτες Συνταγή
Αν ψάχνετε για ένα εύκολο πιάτο για να φτιάξετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Κοιτάξτε όχι περαιτέρω. Οι καπνιστές πατάτες δοκιμάζουν όπως και άλλες πατάτες εκεί έξω. Χρησιμοποιώ αυτή την απλή συνταγή για να εντυπωσιάσω την οικογένειά μου όταν είμαστε στη διάθεση για πατάτες. Οι πατάτες καπνίσματος είναι σαν το αγαπημένο σας κάτω από το κάτω μέρος που δεν θα απαλλαγείτε ποτέ στο ντουλάπι σας. Μπορείτε να τα ντύσετε πάνω ή κάτω, αλλά με κάθε τρόπο, θα αφήσουν τους καλεσμένους σας να θέλουν περισσότερα. Στη συνταγή μου, χρησιμοποιώ έναν καπνιστή Bradley (ηλεκτρικό καπνιστή), ώστε να μπορώ να επιτύχω αυτή την τέλεια γεύση καπνού.
Ingredients
6 πατάτες ρουσέτ
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
Καλύμματα:
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
6 κ.σ τριμμένο τυρί Coby jack
1 κουταλάκι σχοινόπρασο
Ρυθμίσεις Bradley Smoker:
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες λεπτά
Χρόνος καπνού: 2 ώρες
Θερμοκρασία μαγειρέματος: 230ºF
Γεύση Wood Bisquette: Mesquite
Preparation
Προθερμάνετε το καπνιστή σας στους 230ºF και βάλτε το ξύλο να καπνίσει για 2 ώρες. Χρησιμοποίησα ξύλο μεσκίτ για τις καπνιστές μου πατάτες.
Καθαρίστε τις πατάτες σας κάτω από το νερό και στεγνώστε τις.
Ανοίξτε τρύπες στις πατάτες σας χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι σε κάθε πλευρά, ώστε η πατάτα να μην εκραγεί στον καπνιστή σας.
Αλείψτε κάθε πατάτα με ελαιόλαδο στην φλούδα (αυτό θα βοηθήσει τις πατάτες να διατηρήσουν την υγρασία).
Πασπαλίστε κάθε φλούδα πατάτας με θαλασσινό αλάτι (μερικές θα πέσουν και δεν πειράζει)
Ήρθε η ώρα του καπνίσματος! Τοποθετήστε τις πατάτες πάνω σας Μπράντλεϊ Σμόκερ και μαγειρέψτε για 2 ώρες ή μέχρι να μπορέσετε να τρυπήσετε εύκολα με ένα πιρούνι.
Προσθέστε τα toppings της επιλογής σας. Χρησιμοποίησα βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τριμμένο τυρί, σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Τοποθετήστε ξανά στο καπνιστό για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Απολαμβάνω!
Συνταγή Από: Moody Foodie Tulsa
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now