Grilled tomatillo salsa and chips

Καπνιστό Ψητό salsas Συνταγή



Μου αρέσει να κάνω salsa. Ειδικά όταν ο χειμώνας αρχίζει να κλωτσάει, υποθέτω ότι μου θυμίζει αυτές τις πολύ καιρό καλοκαιρινές μέρες όταν είχα τον καπνιστή μου Bradley να τρέχει σχεδόν κάθε μέρα. Μπορείτε να φτιάξετε salsas από σχεδόν τα πάντα. Το ψήσιμο των συστατικών πρώτα του δίνει μια μεγάλη καπνιστή περιστροφή στις φρέσκες γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν σχεδόν όλους. Δοκιμάστε οποιοδήποτε από αυτά τα salsas και είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε!

Ingredients

Salsa Verde στη σχάρα:

6 Ντομάτες

1 πιπεριά Jalapeno

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένο

¼ Λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σάλσα καλαμποκιού στη σχάρα:

2 Στάχια

¼ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 ντομάτες? σπόροι & κομμένο σε κύβους

1 πιπεριά Jalapeno; κιμάς (και με σπόρους αν θέλετε πιο ήπια σάλτσα)

Χυμός & ξύσμα από 1 λάιμ

¼ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο? ψιλοκομμένο

Αλάτι πιπέρι

Preparation

Salsa Verde στη σχάρα:

Αφαιρούμε τα φλούδια από τις ντομάτες και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο γκριλ.

Ψήστε τις ντομάτες στη σχάρα μέχρι να απανθρακωθούν (περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση).

Ανακατέψτε τις ντομάτες, το jalapeno & τον κόλιαντρο στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει χοντρός πουρές.

Προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι και το αλάτι και σερβίρουμε!

Σάλσα καλαμποκιού στη σχάρα:

Αφήνουμε το φλοιό στο καλαμπόκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ μέχρι να απανθρακωθεί καλά.

Αφαιρέστε το φλοιό και το μετάξι και τοποθετήστε το καλαμπόκι στη σχάρα για άλλα 3-5 λεπτά, απανθρακώνοντας ελαφρά το ίδιο το καλαμπόκι.

Κόψτε το καλαμπόκι.

Συνδυάστε τους κόκκους καλαμποκιού και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Απολαμβάνω!!

Της Λένας Κλέιτον