preparing smoked garlic recipe

Καπνιστό Σκόρδο Συνταγή



Τρώω πολύ σκόρδο και ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να προετοιμάσω το σκόρδο είναι το ψήσιμο. Αλλά όταν θέλω να δώσω ένα πιάτο όπως πατάτες πουρέ, ή η αγαπημένη μου συνταγή σούπας λίγο επιπλέον παράγοντας yum προσθέτω καπνιστό σκόρδο.

Ingredients

1 βολβός σκόρδο

½ ελαιόλαδο

Πρέζα αλάτι

Preparation

Κόψτε την κορυφή του βολβού του σκόρδου για να φανεί η κορυφή κάθε σκελίδας σκόρδου.

Τρίψτε τον βολβό σε ελαιόλαδο και πασπαλίστε από πάνω με αλάτι.

Τοποθετήστε το σκόρδο στον προθερμασμένο καπνιστή στους 150-165°F και καπνίστε για περίπου 1 ώρα.

Βγάλτε το σκόρδο από το καπνιστή και τυλίξτε τη λάμπα σε αλουμινόχαρτο.

Τοποθετήστε τον βολβό με το σκόρδο πίσω στο καπνιστή για περίπου 1 ώρα ακόμη μέχρι να μαλακώσουν οι σκελίδες (μου αρέσει να καπνίζω σκόρδο ενώ καπνίζω άλλα πράγματα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες όπως λουκάνικα ή ψάρια, καθώς οι περισσότερες γεύσεις μπισκότων λειτουργούν καλά).

Αφαιρέστε το σκόρδο από τον καπνιστή και προσθέστε τις σκελίδες στις αγαπημένες σας συνταγές, φυλάξτε το υπόλοιπο σκόρδο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.