Μαρινάτος Καπνιστές ελιές Συνταγή
Από τον καπνιστή Habanero
Μια ομάδα από εμάς συγκεντρώνουμε μία φορά το χρόνο και συγκρίνουμε τα τρόφιμα που έχουμε κάνει, που μπορούν να εξυπηρετηθούν από ένα πιο δροσερό. Αυτό είναι ένα από τα τρία πιάτα που έφερα φέτος (2009), και μακράν το αγαπημένο μου, καθώς και ένα μεγάλο χτύπημα με τα άλλα μέλη της ομάδας.
Ingredients
Δύο κουτιά των 6 ουγκιών ή των 8 ουγκιών ώριμες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι - συσκευασμένες σε νερό
¼ Γ βαλσάμικο ξύδι
1 με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη (προσαρμόστε το πόσο πικάντικο σας αρέσει)
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ Μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι - κομμένο από τη ρίζα στο μίσχο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο - κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
Τρίψτε στεγνές νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί
Preparation
Στραγγίστε τις ελιές και απλώστε τις σε μερικές στρώσεις χαρτοπετσέτας και αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα για 30 λεπτά.
Αλείφουμε ελαφρά τις ελιές με ελαιόλαδο (πολύ λεπτή μεμβράνη). Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση κρύου καπνού και κρύου καπνού για 2 ώρες. Χρησιμοποίησα πεκάν και μου βγήκε υπέροχο.
Εμφάνιση στο Bradley's Jerky Rack, μόλις αφαιρέθηκε από το κάπνισμα.
Ενώ οι ελιές είναι στο καπνιστή? σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν τα υλικά αναμειχθούν καλά, δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο (αν πιστεύετε ότι έχετε πάρα πολύ κρεμμύδι, μπορείτε να τα περιορίσετε). τέλος ανακατεύουμε τις ελιές.
Εάν οι ελιές δεν είναι πλήρως βυθισμένες, προσθέστε περισσότερο βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο (2 μέρη βαλσάμικο ξύδι και 1 μέρος λάδι) και ρυθμίστε το ξύδι μηλίτη εάν χρειάζεται.
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα αεροστεγές δοχείο. Βρήκα ότι το ziploc four cup Twist'n Loc λειτουργεί καλά για αυτό - ένα βάζο τετράγωνου τετράγωνου θα λειτουργήσει επίσης.
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μη αντιδραστικό δοχείο, όπως γυαλί, πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα.
Διαδικασία μαριναρίσματος:
Αφήστε να καθίσει σε δροσερό μέρος του δωματίου για 24 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εάν χρησιμοποιήσατε το δοχείο ή το βάζο Twist'n Loc, απλώς δώστε του μερικά κουνήματα.
Μεταφέρετε στο ψυγείο και για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε τα να μαριναριστούν για 2 μέρες ακόμα.
Το μεγαλύτερο μαρινάρισμα αυξάνει τη γεύση στις ελιές.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά και μετά ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
Οι ελιές μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.
Όσο πιο ζεστή είναι η θερμοκρασία που σερβίρετε τις ελιές, τόσο περισσότερη γεύση καπνού θα έχετε.
Σε πιο κρύες θερμοκρασίες σερβιρίσματος θα έχετε πιο έντονη γεύση ξιδιού.
Παραλλαγές:
Αν θέλετε, μπορείτε να ανακατέψετε μαύρες και ελιές Καλαμάτας, ή οποιονδήποτε συνδυασμό ή ανάμεικτες ελιές, μέχρι ένα κιλό. Εάν χρησιμοποιείτε πράσινες ελιές άλμης, προσέξτε να προσθέσετε επιπλέον αλάτι.
Γεμίστε τις ελιές με τυρί, κομμάτια ζαμπόν ή ακόμα και ξηρούς καρπούς πριν τις καπνίσετε ή/και τις μαρινάρετε.
Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ σε φέτες αντί για σκόρδο.
Πέκαν
Ξύλο
Με γλυκιά και ήπια γεύση, που τα καθιστά το πιο ήπιο ξάδερφο του Hickory, τα μπισκότα πεκάν συνδυάζονται καλά με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί, κυνήγι και υδρόβια πτηνά.
Shop Now