Καπνιστό Καλαμπόκι στο καλαμπόκι Συνταγή
Αφεθείτε στην καπνιστή και γευστική απόλαυση του απόλυτα καπνιστού καλαμποκιού με αυτή τη δελεαστική συνταγή. Μετά από μια απαλή μούσκεμα και βούρτσισμα με ελαιόλαδο, το καλαμπόκι καπνίζεται με εξειδίκευση στην τελειότητα, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο πιάτο. Σερβίρετε με κλασικό βούτυρο και αλάτι ή ανυψώστε την εμπειρία προετοιμάζοντας το βούτυρο με βούτυρο με ένα μείγμα φρέσκων βοτάνων για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης.
Ingredients
6 έως 12 στάχυα, με φλοιούς
120 ml (½ γ) ελαιόλαδο
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Νερό
Preparation
Τραβήξτε απαλά προς τα πίσω τα φλοιά σε κάθε αυτί, αφαιρέστε το μετάξι αλλά όχι τα φλοιά.
Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα μεγάλο δοχείο και καλύψτε με νερό. Αφήστε να μουλιάσει για αρκετές ώρες.
Αφαιρέστε από το νερό και στεγνώστε τα.
Αλείψτε κάθε στάχυ με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανακτήστε το καλαμπόκι με τις φλούδες.
Μέθοδος καπνίσματος:
Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε σχάρες καπνιστών.
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους περίπου 100°C (225°F).
Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Alder καπνίζετε/μαγειρεύετε το καλαμπόκι για περίπου 1-½ ώρες, στρίβοντας μια φορά στα μισά του δρόμου.
Για να εξυπηρετήσει:
Αφαιρούμε τις φλούδες και σερβίρουμε με βούτυρο και αλάτι.
Για μια διαφορετική γευστική εμπειρία, δοκιμάστε να αναμίξετε λίγο βούτυρο βοτάνων:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και ένα μείγμα βοτάνων, όπως σχοινόπρασο, μαϊντανό, κόλιαντρο, εστραγκόν και/ή άνηθο.
Γεμίζουμε τα ραμεκίν με μυρωδικό βούτυρο και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
Κλήθρα
ξύλο
Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.
Shop Now