Home-Smoked Chipotle Chiles Recipe

Καπνιστός Chipotle Chiles Συνταγή



Έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή Chipotle Chiles με καπνιστή στο σπίτι χρησιμοποιώντας δύο φορές τον καπνιστή Bradley και τώρα είναι ένα συρραπτικό ψυγείο. Χρησιμοποιήστε το ξύλο σας, αλλά μου αρέσει ένας συνδυασμός δρυός και mesquite. Σημειώσεις: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πράσινο jalapenos, αλλά οι κόκκινες είναι πιο όμορφες και έχετε μια βαθύτερη, πιο γλυκιά γεύση. Αναπτύξτε το δικό σας ή επιλέξτε ψωμιά που αρχίζουν να γίνονται κόκκινα, καθώς τελικά θα ωριμάσουν. Εκείνοι που συλλέγονται χωρίς κόκκινο καθόλου στις φλούδες τους θα παραμείνουν πάντα πράσινο. Κάνει περίπου 3 φλιτζάνια.

Ingredients

1 ¼ κιλό κόκκινα ώριμα chiles jalapeno, με μίσχους

½ φλιτζάνι αποξηραμένος κόκκινος πουρές τσίλι New Mexico ή εμπορική πάστα τσίλι, όπως Santa Cruz

⅓ Φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη

1 κουταλιά της σούπας συσκευασμένη καστανή ζάχαρη

1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο, ξεφλουδισμένη και λιωμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Preparation

Προετοιμάστε τον καπνιστή σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιώντας μπισκότα βελανιδιάς ή μεσκίτ, επιτύχετε σταθερή θερμοκρασία 275 έως 300°.

Τοποθετήστε τα τσίλι απευθείας στη σχάρα καπνιστών ή χρησιμοποιήστε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο μιας χρήσης.

Τοποθετήστε το στο πιο κρύο άκρο του θαλάμου καπνίσματος ή στο επάνω ράφι, εάν ο καπνιστής σας έχει.

Χαμηλώστε το κάλυμμα και καπνίστε τα τσίλι για 2 ½ ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να ζαρώσουν ελαφρώς.

Αφαιρέστε τα chipotles από τον καπνιστή. Σε μια μέτρια κατσαρόλα που δεν αντιδρά, τα συνδυάζουμε με τον πουρέ τσίλι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το αλάτι.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να γίνει πολύ πηχτή η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Μεταφέρετε τα chipotles σε ένα καλυμμένο δοχείο αποθήκευσης και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες, πριν τα χρησιμοποιήσετε. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες ή να καταψυχθούν για έως και 2 μήνες.

Για αποξηραμένες πιπεριές Chipotle:

Αφού αφαιρέσετε τα τσίλι από τον καπνιστή, τοποθετήστε τα σε μια σχάρα και αφήστε τα, καλά σκεπασμένα, σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να γίνουν τραγανά, ελαφριά και στεγνά, για μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με την υγρασία. Φυλάσσεται αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Είδος μιμόζας
 Ξύλο

Μπισκετάκια μεσκίτι για Bradley Smokers

Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.

Shop Now