Καπνιστό Γλυκοπατάτα Συνταγή με στιφάδο
Μετά το κάπνισμα κρέατος και τα ψάρια όλη την εβδομάδα, χρειάζεστε μια ημέρα ισορροπίας για να επαναφέρετε τα επίπεδα των λαχανικών σας. Και ναι ξέρουμε, τα λαχανικά ακούγονται πολύ πιο βαρετά από ένα καλό καπνιστό στήθος, ή έναν απαλά καπνιστό σολομό. Αλλά θα σας εκπλήσσει πώς το κάπνισμα λαχανικά δίνει μια πραγματικά ωραία συστροφή για να δοκιμάσετε τα λαχανικά. Σκεφτείτε να φτιάξετε τα λαχανικά σας στη σχάρα. Σας δίνει ακριβώς αυτό το υπαίθριο μαγείρεμα. Τώρα δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για καπνιστή γλυκοπατάτα! Πρόεδρος, υγιής και σούπερ νόστιμο!
Ingredients
3 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κονσέρβα ρεβίθια (14 oz)
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους (14 oz)
κόλιαντρο
Preparation
Καπνίστε κύβους γλυκοπατάτας για 1 ώρα με μπισκότα σκλήθρου στους 250°F
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Προσθέστε καρυκεύματα, ζωμό και καπνιστές γλυκοπατάτες και αφήστε να πάρει μια βράση
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες
Προσθέστε τα ρεβίθια και τις κονσέρβες ντομάτες
Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά
Σερβίρουμε με κόλιανδρο
Απολαμβάνω!
Της Λένας Κλέιτον
Κλήθρα
ξύλο
Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.
Shop Now