Smoked baba Ganoush recipe

Χαϊδεμένος μπαμπάς… καπνιστό Baba Ganoush Συνταγή



Το χαϊδεμένο μπαμπά ή ο Baba Ganoush είναι ορεκτικό. Αν και παρόμοιο με το χούμο, το προετοιμάζετε χρησιμοποιώντας μαγειρεμένο μαγειρεμένο μελιτζάνα, καρυκεύματα με ελαιόλαδο και ταχίνι. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κάτι νέο;

Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου ένα φλιτζάνι.

Ingredients

1 λίτρο μελιτζάνα

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό

Χυμός & ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι (βούτυρο σουσαμιού)

2-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Preparation

Κόψτε τις μελιτζάνες στα τέταρτα και τοποθετήστε με το δέρμα προς τα κάτω σε σχάρες καπνιστών.

Καπνίζετε για 2 ώρες στους 200°F με μπισκότα hickory.

Αφήστε τη μελιτζάνα να κρυώσει, στη συνέχεια αφαιρέστε τη σάρκα από το δέρμα με ένα πιρούνι και βάλτε τη σε ένα σουρωτήρι για να φύγει τυχόν περίσσεια υγρού.

Επεξεργαστείτε τις σκελίδες σκόρδου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να ψιλοκόψετε το σκόρδο και να συνδυάσετε τα υπόλοιπα υλικά με ένα πιρούνι).

Προσθέστε τη σάρκα της μελιτζάνας, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ταχίνι και τον επεξεργαστή τροφίμων για να αποκτήσετε μια χοντρή πάστα.

Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι την επιθυμητή συνοχή.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε μερικές φορές για να τον ψιλοκόψουμε ελαφρά και να ανακατευτούμε.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Σερβίρετε με κράκερ, φρυγανισμένο ψωμί ή πατατάκια πίτας.

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now