Μπράντλεϊ Καπνιστή σούπα κρεμμυδιού με φασκόμηλο, τραγανή κρουτόν και δυνατά cheddar
Πρόκειται για μια βρετανική ανάληψη γαλλικής σούπας κρεμμυδιού και είναι ιδανικό για να επιστρέψετε μετά από μια βόλτα.
Ingredients
Σερβίρει 4
5 καπνιστά κρεμμύδια Bradley, κομμένα στη μέση και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες Bradley καπνιστό σκόρδο, καθαρισμένες και θρυμματισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
850 ml ζωμός κοτόπουλου
150 ml λευκό κρασί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μερικά φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα, για να τελειώσουν
μισό μικρό καρβέλι ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100γρ δυνατό τσένταρ, τριμμένο, για το σερβίρισμα
Preparation
Καπνιστά κρεμμύδια *Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους
Ξεφλουδίστε 5 μεγάλα, γλυκά κρεμμύδια - αυτά που λέγαμε «Ισπανικά κρεμμύδια» - και τοποθετήστε τα σε μια συρμάτινη σχάρα Bradley.
Σε μια άλλη σχάρα, τοποθετήστε μερικούς βολβούς σκόρδου (αυτό είναι προαιρετικό, αλλά μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τους καπνίσετε για τη σημερινή και μελλοντική χρήση)
Ρυθμίστε το Bradley Smoker σας με 8-10 μπισκότα Alder (ή γεύση της επιλογής σας) στη στοίβα και ρυθμίστε το σαν να είναι κρύο καπνό (αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον προσαρμογέα κρύου καπνού).
Καπνίζετε τα κρεμμύδια σας για 2 ώρες, αφαιρείτε και αφήνετε στην άκρη.
Τα κρεμμύδια θα είναι καπνιστά εξωτερικά και γλυκά εσωτερικά.
Μέθοδος:
Βάλτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και λιώστε σε δυνατή φωτιά. Μόλις τσιγαρίσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και ανακατεύουμε.
Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια (να μην καούν), ανακατεύοντας και γυρίζοντας καθώς το κάνετε.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλότερο σημείο και αφήστε να μαγειρευτεί ανενόχλητα για άλλα 30 λεπτά - μέχρι τότε το κρεμμύδι θα είναι χαλαρό και ο πάτος του τηγανιού θα είναι καφέ και κολλώδης.
Ρίξτε τώρα το λευκό κρασί και το ζωμό, ανακατέψτε και ξύστε να ενσωματωθούν τα κολλώδη υπολείμματα, αλατοπιπερώστε κατά βούληση, αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε απαλά για άλλη μια ώρα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C Όσο η σούπα σιγοβράζει, ρίξτε το σκισμένο ψωμί στο ελαιόλαδο και απλώστε το σε ένα ταψί.
Ψήστε τα κρουτόν για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Μοιράστε τη ζεστή σούπα ανάμεσα σε ζεστά μπολ και σκορπίστε λίγο τριμμένο φρέσκο φασκόμηλο στο καθένα.
Σερβίρουμε με κρουτόν και τριμμένο τσένταρ.
Κλήθρα
ξύλο
Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.
Shop Now