Reverse Seared Μπριζόλα
Η διαδικασία της αναστροφής είναι πολύ απλή.
Ingredients
Διπλές μπριζόλες – Χρησιμοποιήσαμε το Sirloin's, αλλά και το Ribeye λειτουργεί φανταστικά με αυτή τη συνταγή. Ελάχιστο πάχος 1,5 ίντσες το καθένα
2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι ανά μπριζόλα
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό τριμμένο μαύρο πιπέρι
Preparation
Θερμόμετρο με αισθητήρα κρέατος επιθυμητό για αυτή τη συνταγή.
ΜΕΘΟΔΟΣ:
Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και από τις δύο πλευρές και βάλτε τις σε μια σχάρα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 110 C και ενεργοποιήστε τη λειτουργία καπνού. Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα με γεύση κεράσι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα θέλετε.
Απλώστε το πιπέρι στις μπριζόλες, και στη συνέχεια τοποθετήστε τις στο καπνιστή.
Αφήστε να καπνίσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 51C.
Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το καπνιστή. Τα ξεκουράζετε σε ζεστό μέρος.
Προετοιμαστείτε για το ψήσιμο των μπριζόλων. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα καυτό τηγάνι από χυτοσίδηρο στην εστία ή πάνω από τη φωτιά στη σχάρα.
Τοποθετήστε τη μπριζόλα στο τηγάνι για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Ψάχνετε για ωραίο χρώμα στη μπριζόλα και να το φέρετε στους τελευταίους βαθμούς.
Όταν η μπριζόλα φτάσει στους 55 C θα είναι το τέλειο medium-rare. Σερβίρετε αμέσως με τις πλευρές της επιλογής σας.
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now