Καπνιστό πικάντικο Μπαστούνια
Αυτή η συνταγή καπνιστού πικάντικου βοείου κρέατος είναι πολύ ευέλικτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βόειο κρέας με το κυνήγι, αλλά να δώσετε προσοχή σε αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε το Venison, προσθέστε 10-15% βόειο κρέας ή χοιρινό λίπος. Όσο για τα περιβλήματα, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε περιπτώσεις προβάτων ή κολλαγόνου, 17-19 mm. Καπνίστε τους για 1 1/2-2 ώρες σε θερμοκρασία υπουργικού συμβουλίου 150 ° F-160 ° F. Στη συνέχεια, χτυπήστε το ντουλάπι εύκρατο μέχρι 175 ° F έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία μετρά 152 ° F. Σε αυτή τη θερμοκρασία, θα έχετε ένα φρέσκο στυλ σνακ. Ή μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή ξηρότητα ή να αφυδατηθείτε περαιτέρω για τον λεπτό Jim σαν ξηρότητα.
Ingredients
Για μια συνταγή 5 λιβρών:
5 κιλά άπαχο μπιφτέκι (85/15) ή ελάφι. Εάν χρησιμοποιείτε ελάφι, προσθέστε 10-15% βοδινό ή χοιρινό λίπος.
1 κουταλάκι του γλυκού Instacure #1 (γνωστός και ως Pink salt; Prague Powder #1; Modern Cure #1; TCM)
1-1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά τσίλι (εγώ χρησιμοποίησα chipotle)
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλάτι
2 κουτ. Προφορά (προαιρετικό)
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προσθέστε περισσότερο για επιπλέον φωτιά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κόκκινη πιπεριά (τρέχω λίγο από το μύλο μπαχαρικών για να σπάσω τους σπόρους)
1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
3 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 κσ Ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα (εγώ χρησιμοποίησα Franks Extra Hot)
1 κουταλιά της σούπας έγκλειστο κιτρικό οξύ (προαιρετικό)
Περιβλήματα προβάτων ή κολλαγόνου 17 – 19 mm
Preparation
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καυτερή σάλτσα, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι μαζί. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως η ζάχαρη και το νερό.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά εκτός από το κιτρικό οξύ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Συνδυάστε υγρά και ξηρά υλικά με το κρέας και ανακατέψτε καλά.
Λίγο πριν τη γέμιση, ανακατέψτε το κιτρικό οξύ σε κάψουλα και γεμίστε το μείγμα σε έτοιμες θήκες. Τοποθετήστε το λουκάνικο σε σχάρες και τοποθετήστε το στο Bradley Smoker.
Εφαρμόστε καπνό για 1 1/2 – 2 ώρες σε θερμοκρασία ντουλαπιού 150°F-160°F. Στη συνέχεια, χτυπήστε το ντουλάπι θερμοκρασία έως 175°F έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 152°F. Σε αυτή τη θερμοκρασία, θα έχετε ένα φρέσκο στυλ ραβδιού φιδιού. Ή μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή ξηρότητα ή να αφυδατωθείτε περαιτέρω για την ξηρότητα Slim Jim.