Pastrami

Καπνιστό βοδινό κρέας

Dan Shahin

Pastrami μπορεί να γίνει από χήνα, κατσίκα, και αρνί, αλλά πιο συχνά γίνεται από μοσχαρίσιο κρέας.

Ingredients

1,5 κιλό ψαρονέφρι Corned Beef (ή μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας νότα στο κάτω μέρος)

Ξηρό τρίψιμο:

2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

1 κουταλιά σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους λίγο σε γουδοχέρι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι σπόρους μουστάρδας

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη

Κάνε το δικό σου :

Ψαρονέφρι Corned Beef Brisket 1,5kg (πάχος 2 ίντσες σε αρκετά ομοιόμορφο επίπεδο σχήμα)

4,5L Απεσταγμένο Νερό

14,4 g Instant Cure:

«Πράγα σε σκόνη»

225 γραμμάρια Morton's Kosher Salt

225 γραμμάρια μαύρη καστανή ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά τουρσί

5 Σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες ή πιεσμένες

Σημείωση: μην κλιμακώνετε απλώς αυτήν τη συνταγή προς τα πάνω ή προς τα κάτω, χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη δοκιμασμένη αριθμομηχανή ωρίμανσης ή εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε αυτό, αγοράστε ένα ψαρονέφρι με κορν (αλατισμένο και άψητο).

Preparation

Αφαλατώστε το corned beef μουλιάζοντάς το σε νερό για 8 ώρες.

Συνδυάστε όλα τα συστατικά τρίψιμο μαζί.

Στραγγίζουμε και απλώνουμε το τρίψιμο ελεύθερα σε όλο το corned beef.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μια ενσύρματη σχάρα στο ψυγείο με το τρίψιμο για άλλες 8 ώρες έως όλη τη νύχτα.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 110 C και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία ανάψτε τον καπνό χρησιμοποιώντας μπισκότα δρυός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μπισκότα Bradley Flavor αν θέλετε.

Μόλις φτάσει η θερμοκρασία, βάλτε το βόειο κρέας στο καπνιστή με ένα δίσκο στη σχάρα από κάτω για να πιάσει τυχόν σταλαγματιές και χυμούς και αφήστε το να καπνίσει για περίπου 8 ώρες μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 95-99 C και να είναι εξαιρετικά τρυφερό.

Κόψτε και απολαύστε.

Κάνε το δικό σου:

Βρείτε ένα κατάλληλο δοχείο αρκετά μεγάλο για να χωρέσετε 1 όλη την άλμη και το κρέας. Βεβαιωθείτε ότι έχει καθαριστεί και αποστειρωθεί σωστά.

Ανακατεύουμε τα υλικά της θεραπείας και το απεσταγμένο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος στην επιφάνεια.

Προσθέστε το κρέας στο μείγμα ωρίμανσης και ζυγίστε, εάν χρειάζεται, με ένα μη αντιδραστικό αντικείμενο για να το κρατήσετε βυθισμένο για 5-7 ημέρες. Εάν ένα είδος χρησιμοποιήθηκε για να κρατήσει πατημένο το ψαρονέφρι, περιστρέψτε το κρέας καθημερινά για να εξασφαλίσετε την ίση απορρόφηση. Όταν τελειώσετε, το εξωτερικό του κρέατος θα είναι ανοιχτό καφέ έως γκρι και αν το κόψετε σε φέτες όπως το κανονικό ωμό κρέας αλλά ελαφρώς πιο ροζ.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now