Smoked & Seared Picanha Roast – Cut into Strips

Καπνιστό, ψημένο Ψητό Πικάνχας – Κόψιμο σε λωρίδες



Το Picanha είναι μια διάσημη βραζιλιάνικη περικοπή του βοείου κρέατος από τη Βραζιλία, γνωστή και ως κορυφαίο καπάκι ή καπάκι που έχει το παχύ λίπος του.
Μια δημοφιλής τεχνική της Βραζιλίας για αυτή την περικοπή είναι να την εξυπηρετήσει σε λωρίδες, ουσιαστικά κάνοντας τις μπριζόλες σας να κόβουν αυτά για να έχουν όλο το μήκος του ψησίματος. Και η μαγεία σε αυτό είναι ότι παίρνετε σε κάθε μπριζόλα το μικρότερο/λεπτότερο μέρος της κοπής (που είναι πιο τρυφερό) και το μεγαλύτερο και παχύτερο μέρος.
Όταν κόβετε τις μπριζόλες διαφορετικά από αυτό, οι άνθρωποι που τρώνε τα παχύτερα μέρη ή τις πρώτες μπριζόλες, δεν θα είναι τόσο τρυφερές ή γευστικές όσο οι μικρότερες μπριζόλες που προέρχονται από την άκρη του ψητού.
Δοκιμάστε το και ελέγξτε τη διαφορά, οι Βραζιλιάνοι Pit Masters θα είναι ευτυχείς που έχετε μάθει πώς να πάρετε αυτή την περικοπή στην τελειότητα.
Επίσης, πηγαίνετε απλά στο καρύκευμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσετε τη γεύση του κρέατος, να με εμπιστευτείτε, θα είναι απίστευτο.

Ingredients

Αλάτι kosher

Μαύρο πιπέρι τριμμένο

Preparation

Με ολόκληρο το ψητό/κομμένο, δεν χρειάζεται πολλή προετοιμασία, αλατοπιπερώνετε όλες τις πλευρές με αλάτι kosher και αλεσμένο πιπέρι, ώστε να καλυφθεί πλήρως.

Προθερμάνετε το Bradley Smoker σας στους 250ºF (121°C), τοποθετήστε το στις σχάρες με το καπάκι λίπους προς τα πάνω και καπνίστε το με ξύλο Hickory ή Apple μέχρι να φτάσει στην εσωτερική θερμοκρασία στους 120ºF (49°C).

Αφαιρέστε το από το καπνιστή και κόψτε τις μπριζόλες σας όπως εξηγήθηκε προηγουμένως. Στην προθερμασμένη σχάρα τοποθετήστε τις μπριζόλες στη σχάρα και σοτάρετε μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 130ºF (54°C).

Αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά για να κρατήσει τους χυμούς μέσα και να τελειώσετε το μαγείρεμα, θα φτάσετε σε ένα τέλειο medium rare.

Τώρα απλά κόψτε το και σερβίρετε, αν θέλετε να πάρετε μια επιπλέον γεύση, η σάλτσα chimichurri θα είναι ένας τέλειος συνδυασμός.

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now