Smoked Five-Spice Short Ribs
Five-spice blend is a mixture of star anise, cloves, cinnamon, Szechuan pepper and fennel. It works its subtle magic in the rub. Perfect to complement the meatiness of beef short ribs. Better yet when you use mesquite wood to prepare this Asian short rib recipe.
Ingredients
4-6 μοσχαρίσια κοντά παϊδάκια, με κόκαλο
Για το Slather:
½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
Για τρίψιμο:
3 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μείγμα πέντε μπαχαρικών
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Μεσκίτι
Preparation
Ανακατέψτε μαζί μουστάρδα Dijon και σάλτσα Worcestershire για το slather σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε τα μπαχαρικά για το τρίψιμο σε ένα άλλο μπολ.
Τρίψτε κοντά παϊδάκια με (το μαντέψατε) το slather και, στη συνέχεια, απλώστε το στο τρίψιμο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να απορροφηθούν οι γεύσεις.
Καπνίζετε κοντά παϊδάκια με το κόκκαλο προς τα κάτω (και με το κρέας προς τα πάνω) με μπισκότα Mesquite για 4-5 ώρες σε λαδωμένη σχάρα στους 225-250°F.
Ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία των πλευρών, συνεχίστε να καπνίζετε μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 185°F.
Βγάζουμε από το τσιγάρο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now