How To Make Brined Smoked Beef Brisket
This smoked brisket has a few secrets: it is brined, generously seasoned with lots of spices, and smoked low and slow to perfection.
Ingredients
Ψαρονέφρι 5 έως 7 λίβρες επίπεδης κοπής
½ φλιτζάνι αλάτι kosher
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Για το τρίψιμο:
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Preparation
Ξεκινήστε να διαλύετε το αλάτι και τη ζάχαρη σε 6 λίτρα βραστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε 6 φλιτζάνια πάγο σε αυτό το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει. Τοποθετήστε το ψαρονέφρι μέσα σε αυτή την άλμη και καλύψτε το.
Αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Βγάζετε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το στεγνώνετε. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τα υλικά για το τρίψιμο. Αλατοπιπερώστε το ψαρονέφρι με το μείγμα τρίψιμο.
Προθερμάνετε το καπνιστή σας στους 250°F (121°C).
Τοποθετήστε το ψαρονέφρι μέσα στο καπνιστή, με το καπάκι λίπους κάτω και καπνίστε το για 3 ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα μεσκίτ για αυτό.
Μετά από 3 ώρες, βγάλτε το ψαρονέφρι, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το ξανά στο καπνιστή, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στους 275°F (135°C). Μαγειρέψτε το για άλλες 3 ώρες ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 204°F (96°C).
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το ξανά στο καπνιστή για άλλα 30 λεπτά.
Το βγάζουμε από το τσιγάρο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now