Πώς να κάνετε καπνιστό Πικάντικο βόειο κρέας
Μαριναρισμένο σε ένα πικάντικο μίγμα και καπνιστό χαμηλό και αργό στην τελειότητα: αυτή η καπνιστή πικάντικη συνταγή βοείου κρέατος είναι το καλύτερο σνακ ποτέ!
Ingredients
2 λίβρες τριμμένο μοσχαρίσιο κρέας πάνω ή κάτω στρογγυλό, κόντρα φιλέτο, μπριζόλα ή άγριο παιχνίδι
1 μπουκάλι μαύρη μπύρα
1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
4 κουταλιές της σούπας χοντρό τριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ωρίμανσης
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλάτι
Preparation
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη μπύρα, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα Worcestershire, 2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο αλάτι.
Κόψτε το περιττό λίπος από το βόειο κρέας και κόψτε το κρέας σε φέτες πάχους 1/4 ίντσας ενάντια στους κόκκους.
Τοποθετήστε τις φέτες σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και ρίξτε το μείγμα του μπολ πάνω από το βόειο κρέας, πιέζοντας τη σακούλα έτσι ώστε να επικαλυφθεί όλη η μαρινάδα. Κλείστε τη σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή σας στους 180°F (82°C) και προθερμάνετε το.
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και πετάμε τη μαρινάδα.
Στεγνώστε τις φέτες με χαρτί κουζίνας και προσθέστε τις στις σχάρες καπνιστών.
Καπνίζετε το κρέας για 4 έως 5 ώρες ή έως ότου το σπαστό είναι στεγνό αλλά ακόμα μασώμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα hickory για αυτή τη συνταγή.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το jerky από τον καπνιστή και μεταφέρετε σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήστε το να ξεκουραστεί για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου με ανοιχτή τη σακούλα.
Αγριοκαρυδιά
Ξύλο
Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.
Shop Now