Καπνιστό Λωρίδες Ribeye και συνταγή γλυκού πιπέρι fajitas
Λόγω της πολικής στροβιλισμού αριθ. 972, το γκαράζ μου είναι αρκετά κρύο ώστε το παλιό ψυγείο να μην λειτουργεί πραγματικά, ειδικά το διαμέρισμα κατάψυξης. Ως εκ τούτου, έχω παρακολουθήσει προσεκτικά το μικρό φαγητό που είχα εκεί, προσπαθώντας να το χρησιμοποιήσω πριν την απόψυξη για τρίτη φορά. Και αυτό με φέρνει σε αυτό το μικρό καπνιστό ribeye λωρίδες και γλυκό πιπέρι συνταγή fajitas που φτιάξαμε την άλλη νύχτα.
Ingredients
Για τον καπνό:
Δύο κιλά ribeye σε λεπτές φέτες
Ένα ραβδί βούτυρο
Κύμινο - 2 κουταλιές της σούπας
Τσίλι σε σκόνη - 2 κουταλιές της σούπας
Θαλασσινό αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
Πλαστική σακούλα κατάψυξης Ziploc μεγέθους ενός γαλονιού
Μίνι γλυκές πιπεριές – 4 φλιτζάνια
Για τη σόμπα και την κουζίνα:
Ρύζι μπασμάτι ή γιασεμί – 2 φλιτζάνια άψητο
Θαλασσινό αλάτι - ένα κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο - ένα κουταλάκι του γλυκού
Τσίλι σε σκόνη - ένα κουταλάκι του γλυκού
¼ φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
Δύο γενναιόδωρες κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
Βούτυρο – ¾ ραβδί
Preparation
Δουλεύοντας με ένα κιλό κρέας τη φορά, χωρίστε τις φέτες, όπως θα κάνατε με ένα κιλό μπέικον και βάλτε τις σε μια σακούλα Ziploc.
Λιώνουμε το μισό βούτυρο και το ρίχνουμε στη σακούλα, μαζί με τα μισά μπαχαρικά.
Κάντε μασάζ στη σακούλα, έτσι ώστε το κρέας να επικαλύπτεται ομοιόμορφα με τα πάντα, απλώνοντάς το στο μισό της τσάντας του καπνιστή σας.
Επαναλάβετε για το άλλο κιλό και απλώστε το επεξεργασμένο κρέας στο άλλο μισό της σχάρας.
Ναι, θα μπορούσατε να τα οργανώσετε αυτά τακτοποιημένα σε σειρές επίπεδων λωρίδων, αλλά πιθανότατα θα χρειαστείτε δύο ράφια για αυτό. Κατά συνέπεια, ο χρόνος καπνίσματος θα μειωθεί.
Ο τρόπος μου: Χρησιμοποιώ ένα ράφι και η μάλλον ακατάλληλη μεθοδολογία μου επιτρέπει λίγο περισσότερο χρόνο καπνίσματος. Το κρέας εξακολουθεί να καπνίζεται ομοιόμορφα, αλλά έχει περισσότερο χαρακτήρα, αν θέλετε, όλα ανακατεύτηκαν έτσι.
Απλώς βεβαιωθείτε ότι το στρώμα του κρέατος σας είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο και διατεταγμένο έτσι ώστε όλο το κρέας να βγάζει λίγο καπνό. Δεν θέλετε μια μπάλα κρέατος καλυμμένη που δεν πρόκειται ποτέ να χτυπηθεί από τον καπνό.
Γλυκιές πιπεριές που σώθηκαν από το ατύχημα:
Για τις γλυκές πιπεριές, λοιπόν, ήταν άλλο ένα θύμα της μεγάλης καταστροφής του ψυγείου. Ως αποτέλεσμα, η τσάντα που είχα στο ψυγείο του γκαράζ είχε ταλαντευθεί ανάμεσα στο σωστό κρύο και στο πάγωμα λίγο πολύ συχνά.
Τα περισσότερα ήταν ακόμα φρέσκα και χρησιμοποιήσιμα, αλλά πολύ περισσότερο και αυτή η πλειονότητα επρόκειτο να ακολουθήσει το δρόμο των αδερφών της που ήταν αδερφοί. Δεν τους έκανα τίποτα παρά μόνο να κόψω τα κεφάλια του στελέχους.
Μετά, τα μοίρασα ομοιόμορφα στο αεριζόμενο κάτω πιάτο μιας κουζίνας κοτόπουλου από κουτιά μπύρας William-Sonoma. Είναι περίπου στο μέγεθος ενός μεσαίου τηγανιού και με μικρά, ρολό πράγματα όπως αυτές οι μίνι πιπεριές. Κάνει την είσοδο και έξοδο τους από τον καπνιστή χωρίς προβλήματα.
Σπάνιο ή μέτριο, η γεύση ήταν εξαιρετική!
Κρέας και πιπεριές μπήκαν στον καπνιστή με μεσκίτι. Το έβαλα για 235, αλλά η ημέρα 20 μοιρών το κράτησε περίπου στους 225. Έριξα λίγο παραπάνω καπνό στην ένδειξη της ώρας, το κρέας έρχονταν πολύ όμορφα.
Άφησα τον καπνιστή να τρέξει για δύο ώρες, αλλά θα έπρεπε να είχα τραβήξει το κρέας στα 90 λεπτά. Λίγο υπερβολικό για μένα.
Αν προτιμάτε το κρέας σας μέτριο έως μέτριο, θα ήσασταν πολύ ευχαριστημένοι. Προτιμώ το δικό μου πιο σπάνιο, αλλά δεν ίδρωσα τίποτα από όλα αυτά γιατί δεν είχα τελειώσει με το να φτιάξω το γεύμα.
Σπάνιο ή μέτριο, η γεύση ήταν εξαιρετική, είναι απλά θέμα υφής.
Την τελευταία μισή ώρα ο καπνιστής έτρεχε, ασχολήθηκα στην κουζίνα. Ξεκινώντας το ρύζι στη χύτρα ρυζιού, προσθέτοντας το θαλασσινό αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι στο νερό της κουζίνας. Η ρύζι μου λειτουργεί αρκετά γρήγορα, αλλά χρειάστηκα τα 15 λεπτά που δούλευε για να καραμελώσω το σκόρδο.
Ώρα να καραμελώσετε λίγο σκόρδο:
Σε ένα μεγάλο πιατάκι ολόστρωτο, ζέσταινα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτοντας το σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το λάδι. Με περιστασιακό ανακάτεμα, αλλά χωρίς αύξηση της θερμοκρασίας του καυστήρα, αυτή η χαμηλή και αργή προσέγγιση μετατρέπει απόλυτα το σκόρδο από την σχεδόν πικρή ακατέργαστη κατάστασή του σε κάτι ξηρό και γλυκό.
Το έκανα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και έκανα μέχρι και 30 λεπτά για μόλις δύο κουταλιές της σούπας σκόρδο. Με τόσο καλό αποτέλεσμα, μπορείτε να το απλώσετε σε μια καλή φέτα ψωμί και να μην θέλετε ποτέ τίποτα άλλο.
Τορτίγιες, κρέμα γάλακτος, πράσινα κρεμμυδάκια και, φυσικά, μια μπύρα για συμπλήρωμα:
Λίγο πριν βγάλω το κρέας και τις πιπεριές από το καπνιστό, πήρα ένα μεγάλο σιγανό τηγάνι και έλιωσα το μισό ραβδί του βουτύρου σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφού έλιωσε το βούτυρο, πρόσθεσα γρήγορα το καπνιστό κρέας ανακατεύοντας γρήγορα. Αφού μειώσω τη φωτιά, έβαλα το καπάκι.
Τα επόμενα βήματα:
Συνδυάστε τις καπνιστές γλυκές μίνι πιπεριές και το καραμελωμένο σκόρδο, ανακατεύοντας γρήγορα για να επικαλυφθούν και στη συνέχεια ανακατεύοντας το μεγαλύτερο μέρος του μαγειρεμένου ρυζιού.
Άφησα τον καυστήρα λίγο λιγότερο από το μέτριο, χτύπησα το καπάκι και σε αυτό το τηγάνι, και άφησα και τις πιπεριές και το κρέας να κάτσουν για λίγο, περίπου 15 λεπτά περίπου με ένα ανακάτεμα κάθε τόσο.
Τέλος, πρόσθεσα το ρύζι και τις πιπεριές στο κρέας, ανακάτεψα να ενωθούν, μετά πάλι ένα καπάκι για άλλα 10 λεπτά, καθώς οι γεύσεις παντρεύτηκαν.
Ένα σωρό ζεστές τορτίγιες, λίγη κρέμα γάλακτος με φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και μια μπύρα που είχα φτιάξει κρύα κολλώντας την στο χιόνι στην πίσω αυλή – ό,τι χρειαζόμουν για να βάλω τις τελευταίες πινελιές σε αυτό το εξαιρετικά γευστικό δείπνο.
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now