Καπνιστό μαριναρισμένο Μπριζόλα Συνταγή



Λεπτά φέτες, αυτό είναι υπέροχο κρέας για να σερβίρουμε με ρύζι και να ανακατεύουμε τα τηγανητά λαχανικά.

Ingredients

750 γραμμάρια (1 ½ λίβρα) μπριζόλα (περίπου)

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) λάδι

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) σάλτσα teriyaki

60 ml (4 κουταλιές της σούπας) ξύδι από κόκκινο κρασί

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Preparation

Κόψτε ελαφρά τη μπριζόλα σταυρωτά και στις δύο πλευρές.

Τοποθετήστε σε μια σακούλα με φερμουάρ και προσθέστε τα υλικά της μαρινάδας. Σφραγίστε καλά.

Γυρίστε τη σακούλα για να καλύψετε το κρέας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα ή για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, γυρνώντας περιστασιακά.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε τον καπνιστή στους περίπου 95-100°C (200-220°F).

Βγάζετε το κρέας από τη σακούλα, κρατώντας τη μαρινάδα για να λιώσει.

Τοποθετήστε σε μια σχάρα στη μέση του καπνιστή.

Μαγειρέψτε με καπνό για 1 – 2 ώρες με ξύλα της προτίμησης ή έως ότου ένα στιγμιαίο θερμόμετρο δείχνει 55°C (130°F) για σπάνια ή 65°C (150°F) για μέτριο. Ο χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες ανέμου.

Το αλείφουμε κάθε μισή ώρα για να μην στεγνώσει το κρέας.

Έτοιμο για σερβίρισμα:

Αφαιρέστε από το καπνιστή και αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά πριν το σκαλίσετε.

Κόψτε σε λεπτές φέτες σε μια μακριά επίπεδη διαγώνιο κατά μήκος του κόκκου.