Smoked Greek Pasticcio Recipe

Καπνιστό Ελληνικό πάστα Συνταγή



Ένα ελαφρύ κάπνισμα με ελάνη ή ξύλο μήλου τόσο από το κρέας όσο και από τα λαχανικά δίνει σε αυτό το πιάτο μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Καπνίστε τα κομμένα μανιτάρια και ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα ράφι ματιών στο επάνω μισό του καπνιστή περίπου 30 λεπτά.

Ingredients

Κάτω μέρος:

500 Ml (2 φλιτζάνια) μακαρόνια, βρασμένα και στραγγισμένα

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

75 ml (⅓ φλιτζάνι) τριμμένη παρμεζάνα

Πλήρωση:

750 γραμμάρια (1 ½ λίβρα) μέτριο/άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, καπνιστό

500 Ml (2 φλιτζάνια) μανιτάρια καπνιστά σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, καπνιστό

1 – 398 ml (14 oz) σάλτσα ντομάτας

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) ψιλοκομμένο σκόρδο

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) το καθένα αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Επικάλυψη:

75 ml (⅓ φλιτζάνι) βούτυρο

75 ml (⅓ φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πρέζα από το καθένα: αλάτι, μοσχοκάρυδο

750 ml (3 φλιτζάνια) γάλα

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

75 ml (⅓ φλιτζάνι) τριμμένη παρμεζάνα

Preparation

Κάτω μέρος:

Συνδυάστε τα μακαρόνια, τα αυγά και το τυρί.

Απλώστε στον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα 33 x 23 εκ. (13 x 9 ίντσες).

Αφήνω στην άκρη.

Πλήρωση:

Σοτάρετε τον καπνιστό μοσχαρίσιο κιμά, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Στραγγίστε το λίπος.

Προσθέστε σάλτσα ντομάτας και καρυκεύματα.

Σιγοβράζουμε, ακάλυπτα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την επικάλυψη.

Επικάλυψη:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέστε γάλα.

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να αφρατέψει.

Σταδιακά ανακατεύουμε τα αυγά και μετά επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό περισσότερο.

Συναρμολόγηση:

Απλώνουμε τη γέμιση κρέατος πάνω από τα μακαρόνια.

Απλώστε την επικάλυψη συνολικά.

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Ψήνουμε στους 180°C (350°F) για 35 – 40 λεπτά. ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.

Κλήθρα
 ξύλο

Bisquettes Alder για τους Bradley Smokers

Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.

Shop Now