Καπνιστό Βοδινό κρέας Συνταγή
Αυτό το Mesquite Smoked Beef Penderloin με σάλτσα μουστάρδας, κάπαρη και παρμεζάνα Reggiano είναι ένα show-stopping ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την πλούσια, καπνιστή γεύση και την κομψή παρουσίασή του. Λεπτά φέτες και σερβίρεται με μια φαινομενική σάλτσα μουστάρδας, καπετάνιες και καρυδιού τυρί παρμεζάνα, είναι το τέλειο ξεκίνημα σε οποιοδήποτε γεύμα.
Ingredients
500 G (1 λίβρα) φρέσκο μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο στο κέντρο
Κάπαρη
Reggiano παρμεζάνα
Σάλτσα μουστάρδας:
15 g (1 κουταλιά της σούπας) μουστάρδα Dijon
5 g (1 κουταλιά της σούπας) χυμό λεμονιού
5 g (1 κουταλάκι του γλυκού) ελαιόλαδο
3 G (½ κουταλάκι του γλυκού) μέλι
Preparation
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μουστάρδας ανακατεύοντας τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
Μέθοδος καπνίσματος:
Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο φιλέτο στην επάνω σχάρα καπνιστών.
Χρησιμοποιώντας μόνο μπισκότα με γεύση Mesquite και τη γεννήτρια καπνού (μην προσθέτετε θερμότητα) καπνίζετε για περίπου μία ώρα.
Βεβαιωθείτε ότι η επάνω οπή εξαερισμού είναι ανοιχτή και προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία κάτω από 30°C (90°F). Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε την πόρτα του Bradley Smoker για να κρατήσετε τη θερμότητα χαμηλά. Αφαιρέστε το φιλέτο από το καπνιστό, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και παγώστε για 30 λεπτά.
Για να εξυπηρετήσει:
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από το μοσχαρίσιο φιλέτο και κόψτε το σε λεπτές φέτες. η κατάψυξη θα σας βοηθήσει να το κόψετε σε λεπτές φέτες. Στρώνουμε φέτες, διακοσμητικά, σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα μουστάρδας. Γαρνίρουμε με κάπαρη και τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως ως ορεκτικό με φέτες μπαγκέτας ή κράκερ.
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now