Hickory Smoked Βοδινό κρέας Συνταγή
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή Hickory Smoked Beef Jerky. Όλο το αλάτι στη σάλτσα σόγιας και το teriyaki θα λειτουργήσουν ως θεραπεία για το κρέας. Μετά τη μαριναρισμό, ο καπνός/ξηρό σε κάποιο hickory στους 160 μοίρες για 6 έως 8 ώρες. Αυτό κάνει περίπου 5 κιλά κρέατος. Έχω χρησιμοποιήσει το μάτι του γύρου, αλλά κάνει μια πολύ ωραία δουλειά αν χρησιμοποιείτε και το στήθος. Μερικοί δεν τους αρέσουν το Teriyaki, αλλά αυτό αξίζει σίγουρα μια δοκιμή. Προσθέστε περισσότερα καγιέν ή ζεστή σάλτσα στη θεραπεία, αν σας αρέσει λίγο περισσότερη θερμότητα. Ή μπορείτε να πασπαλίζετε πιπέρι ή νιφάδες πιπεριάς στις φέτες πριν τις στεγνώσετε στον καπνιστή.
Όλα τα συστατικά μπορούν να είναι περισσότερο ή λιγότερο όπως επιθυμείτε για τη δική σας γεύση εκτός από το Soy & Worcestershire, κάτι που μπορεί να είναι περισσότερο. Πρέπει να έχετε αρκετό υγρό για να καλύψετε το κρέας. Η καστανή ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού ή η μελάσα μπορεί να είναι η γεύση για γλυκύτητα ή δεν χρησιμοποιείται καθόλου.
Ingredients
Κάποιο μάτι από στρογγυλό κόψιμο πάχους 3/16 της ίντσας
15 – 20 oz. Σάλτσα σόγιας - Οποιαδήποτε μάρκα
15 ουγκιές. Σάλτσα Worcestershire – Lea & Perrins – Προτιμώμενη
15 – 20 oz. Σάλτσα Teriyaki – Οποιαδήποτε μάρκα
2 – 4 κουταλιές της σούπας Μαύρη Καστανή Ζάχαρη – Οποιαδήποτε μάρκα
2 – 4 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου – Οποιαδήποτε μάρκα
2 – 4 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι σε σκόνη – Οποιαδήποτε μάρκα
2 – 4 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν – Οποιαδήποτε μάρκα
5 ουγκιές. Bottle Liquid Smoke – Οποιαδήποτε μάρκα οποιουδήποτε τύπου – μπορείτε να το παραλείψετε εάν καπνίζετε το κρέας.
2 – 4 oz. Σιρόπι σκούρου καλαμποκιού ή μελάσα για ακόμα περισσότερη γεύση – Οποιαδήποτε μάρκα
1 – Πολύ κοφτερό μαχαίρι
Preparation
Προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα δοχείο. Προτιμάται με καπάκι ή καλύψτε με πλαστική μεμβράνη.
Τώρα προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά στο δοχείο και ανακατέψτε συχνά.
Κόψτε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος από το ψαρονέφρι ή το επιθυμητό κρέας. Είναι το λίπος στο κρέας που θα χαλάσει (ταγγίσει) όχι το
κρέας.
Το κρέας πρέπει να τεμαχιστεί με τον κόκκο όσο το δυνατόν πιο λεπτό (περίπου 3/16″).
Για να βοηθήσετε στο να κόψετε το κρέας σε λεπτές φέτες, παγώστε μέχρι να σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου.
Αυτό επιτρέπει περισσότερες φέτες και ταχύτερο χρόνο στεγνώματος. Τοποθετούμε στη μαρινάδα όπως σε φέτες.
Βεβαιωθείτε ότι όλο το κρέας είναι καλυμμένο με τα υλικά και ανακατεύετε περιστασιακά για να εξασφαλίσετε όλα τα σημεία του
το κρέας έχει εκτεθεί στη μαρινάδα.
Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες ή περισσότερο, ανακινώντας κατά διαστήματα ή ανακατεύοντας το κρέας τουλάχιστον άλλες 2 φορές.
Μετά το μαρινάρισμα, καπνίζουμε/στεγνώνουμε σε λίγο κρίκο στους 160 βαθμούς για 6 έως 8 ώρες.
Αγριοκαρυδιά
Ξύλο
Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.
Shop Now