Καπνιστό Βόειο βόειο κρέας και συνταγή στιφάδο πατάτας
Αποφάσισα να δοκιμάσω τη συνταγή μου με το ξύλο δρυός καπνιστών σύντομων πλευρών. Τι βήμα από το να σιγοβράζουμε. Εδώ είναι αυτό που έκανα.
Ingredients
3 – 4 λίβρες μοσχάρι κοντά παϊδάκια
1 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Ένα κουτάκι 28 ουγκιών με ντομάτες ρομά
Ένα κουτάκι 8 ουγκιών πελτέ ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και βότανα της Προβηγκίας
4 Μεγάλες πατάτες σκουριάς – καθαρισμένες
Τρίψιμο:
¾ φλιτζάνι πάπρικα
¼ φλιτζάνι κάθε ζάχαρη, αλάτι-kosher ή θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κάθε chili power, σκόνη καγιέν, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου και ελαιόλαδο
Preparation
Εφαρμόστε το τρίψιμο στα κοντά πλευρά και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το καπνιστή και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κοντά παϊδάκια στους @210ºF για 4 ώρες, χρησιμοποιώντας ξύλο βελανιδιάς ή πεκάν.
Όσο καπνίζουν τα κοντά παϊδάκια, ετοιμάζετε τη σάλτσα που σιγοβράζει.
Σάλτσα που σιγοβράζει
Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε τις ρομά ντομάτες στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε το μείγμα ντομάτας σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί, τον πελτέ ντομάτας, τα μυρωδικά και τη σάλτσα Worcestershire.
Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Μετά από 4 ώρες, αφαιρέστε τα κοντά παϊδάκια από τον καπνιστή.
Τελικά Βήματα:
Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ένα τηγάνι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που σιγοβράζει.
Σκεπάζουμε το ταψί και επιστρέφουμε στον καπνιστή (ή στο φούρνο) στους 250ºF για άλλες 3-4 ώρες.
Προσθέστε τις πατάτες για την τελευταία 1½ ώρα.
Δρυς
Ξύλο
Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.
Shop Now