Smoked BBQ Style Brisket Recipe

Καπνισμένο στυλ μπάρμπεκιου Στήθος ζώου Συνταγή



Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το στήθος την πιο δύσκολη περικοπή του κρέατος για να μαγειρέψουν. Η τέλεια λύση είναι η θεραπεία του κρέατος με ένα γενναιόδωρο τρίψιμο και άλμη, έτσι ώστε να μην στεγνώσει. Και μην ξεχνάτε τον χρυσό κανόνα: χαμηλό και αργό.

Ingredients

10 λίβρες μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, με λίπος κομμένο σε πάχος ¼”.

Για τρίψιμο μπάρμπεκιου:

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¼ φλιτζάνι πάπρικα

3 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι σέλινου

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

1 φλιτζάνι κίτρινη μουστάρδα

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα

Για σάλτσα σφουγγαρίστρας:

½ φλιτζάνι μηλόξυδο

1 κουτί (355 ml) κεχριμπαρένια ή μαύρη μπύρα

½ φλιτζάνι νερό

¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι

1 κουταλιά της σούπας BBQ ξηρό τρίψιμο

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σάλτσα μπάρμπεκιου:

½ φλιτζάνι κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

2 φλιτζάνια κέτσαπ

¾ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¼ φλιτζάνι μέλι

¼ φλιτζάνι μελάσα

1 φλιτζάνι λευκό ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon

2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Hickory

Preparation

Ανακατέψτε μαζί τα υλικά για στεγνό τρίψιμο και αφήστε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας για σάλτσα σφουγγαρίσματος.

Πασπαλίστε γενναιόδωρα το ψαρονέφρι με το στεγνό τρίψιμο, τυλίξτε το σε πλαστικό και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.

Προθερμάνετε το Bradley Smoker σας την ημέρα με μπισκότα με γεύση Hickory στους 200-250°F.

Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγείρεμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας.

Σφουγγαρίζουμε όλο το ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας.

Τοποθετήστε το λίπος του στήθους προς τα πάνω στο καπνιστή σας.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σφουγγαρίστρας.

Μετά από 3 ώρες περιστρέψτε το ψαρονέφρι και σφουγγαρίστε με σάλτσα σφουγγαρίσματος.

Μετά από 2 ακόμη ώρες, τοποθετήστε το ψαρονέφρι σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα σφουγγαρίστρας (περίπου ένα τέταρτο του φλιτζανιού) πάνω από το ψαρονέφρι και σφραγίστε καλά.

Συνεχίστε να καπνίζετε για άλλες 2 έως 4 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του στήθους φτάσει τους 195°F.

Αφαιρέστε το ψαρονέφρι από το αλουμινόχαρτο και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά, πριν κόψετε το ψαρονέφρι πάνω στον κόκκο.

Όσο καπνίζει το ψαρονέφρι, ετοιμάστε τη σάλτσα BBQ ζεσταίνοντας το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Φέρτε το μείγμα σε βράση σε μέτρια δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Σερβίρετε ψαρονέφρι με σάλτσα BBQ.

Συνταγή: Lena Clayton

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now