Καπνιστός Μαυρο μουρο Συνταγή μπριζόλων
Χρησιμοποιήστε αυτήν τη συνταγή για να ανυψώσετε την επόμενη νύχτα μπριζόλας. Τρυλές, ζουμερές μπριζόλες επικαλυμμένες σε μια πλούσια σάλτσα βατόμουρου με βαλσάμικο αργά καπνιστό στην τελειότητα, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι τόσο κομψό και ξεσπάει με γεύση.
Ingredients
Μπριζόλες:
2 μπριζόλες φιλέτο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι τρούφας
1 δέσμη φρέσκο θυμάρι
1 δέσμη φρέσκου άνηθου
1 κουταλιά της σούπας ανάμεικτο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Σάλτσα Βαλσάμικο Blackberry:
⅓ Φλιτζάνι κρασί από βατόμουρο
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
1 φλιτζάνι κρύο νερό (για άμυλο καλαμποκιού)
¾ Βαλσάμικο ξύδι
⅔ Φλιτζάνι κέτσαπ
¼ φλιτζάνι μέλι
2 ασκαλώνια κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
¼ Αλάτι εποχής
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κγ πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται:
P10 Bradley Smoker
Πτυσσόμενο τραπέζι Bradley Smoker
Αντικολλητικά πατάκια σιλικόνης Bradley Smoker
Εργαλεία καπνιστή Bradley
Thermoworks timestick τρίο
Thermoworks thermapen one
Ρυθμίσεις Bradley Smoker:
Bisquettes: Hunter's Blend
Θερμοκρασία: 256ºF (124.4°C)
Χρονοδιακόπτης καπνού: 60 λεπτά ή 1 ώρα
Χρονοδιακόπτης: 90 λεπτά ή 1 ½ ώρα
Preparation
Μπριζόλες:
Ρυθμίστε το Bradley Smoker στις ρυθμίσεις που αναφέρονται παραπάνω.
Αφήνουμε τις μπριζόλες να κάτσουν εκτός ψυγείου μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο σιδερένιο τηγάνι και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι τρούφας, 1 κουταλιά της σούπας ανάμεικτο κόκκο πιπεριού και 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι.
Προσθέστε το φρέσκο θυμάρι, τον άνηθο και το βούτυρο γύρω από τις μπριζόλες.
Τοποθετήστε το στο Bradley Smoker μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145ºF (μέτρια).
Προσθέστε ένα ψιλόβροχο από τη σάλτσα βαλσαμικού βατόμουρου και απολαύστε!
Σάλτσα Βαλσάμικο Blackberry:
Σιγοβράζουμε το βαλσάμικο.
Προσθέστε τα παρακάτω μαζί με το κρασί βαλσάμικο, το κέτσαπ, το μέλι, τα ασκαλώνια, τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα Dijon, αλάτι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε μαζί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τη σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα. Πάρτε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού σας. Μόλις ανακατευτεί καλά, ξαναβάζετε τη σάλτσα σας σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι από το καλαμποκάλευρο ενώ ανακατεύετε γρήγορα για να αποφύγετε τους σβόλους.
Ανακατέψτε μαζί για περίπου 1 ½ λεπτό και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού μόνο εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή.
Τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσετε μια πεντανόστιμη σάλτσα για να δώσετε περισσότερη γεύση στο γεύμα σας.
Συνταγή από: Bryan Edwards – Moody Foodie Tulsa
του Hunter
Μείγμα
Εμπλουτίζουμε με δεντρολίβανο, θυμάρι και μαύρο πιπέρι το ζευγάρι μπισκότων σφενδάμου με κρέας κυνηγιού, πουλερικά, ψάρι, αρνί, μοσχάρι και λαχανικά.
Shop Now