Ψητό και Μπράντλεϊ Καπνισμένο/ξεκούραστο πλευρά του βοείου κρέατος
Μια ουσιαστική πλευρά του βοείου κρέατος όπως αυτό θα σερβίρει 4-6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη.
Ingredients
15 g θαλασσινό αλάτι Maldon
12 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
σάλτσα Worcestershire
Μαύρο πιπέρι
Preparation
Τρίψιμο βοείου κρέατος
*Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους
Για να πετύχω μια γλυκιά/καυτή και σκούρα κρούστα στο βόειο κρέας, ετοίμασα πρώτα ένα τρίψιμο βοδινού.
Τοποθετήστε μια μεγάλη, τριμμένη σκελίδα σκόρδο, 15g θαλασσινό αλάτι Maldon, 12g μαλακή καστανή ζάχαρη, και μια γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire σε ένα γουδί και αλέθουμε με ένα γουδοχέρι να γίνει μια σκούρα πάστα.
Τρίψτε το βόειο κρέας και στις δύο πλευρές χρησιμοποιώντας όλο το τρίψιμο, προσθέτοντας ένα καλό τρίψιμο μαύρο πιπέρι πολύ.
Αφήστε το στην άκρη για μία ώρα, ενώ θερμαίνετε το BBQ στους 225°C - 250°C.
Ετοιμάστε το Bradley Smoker μαζί με το BBQ, προσθέστε μερικές μπισκότες Alder και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ντουλαπιού στους 80°C - είμαστε έτοιμοι!
Ένα σημαντικό παϊδάκι μοσχαρίσιο σαν αυτό θα εξυπηρετήσει 4-6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη.
Όπως μπορείτε να δείτε, είμαστε από μερικό έως πολύ σπάνιο μοσχαρίσιο κρέας, αν προτιμάτε σπάνιο έως μέτριο, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο και να μαγειρέψετε για λίγο περισσότερο από αυτό που προτείνω εδώ. Για σπάνια ή μεσαία, αναζητάτε εσωτερική θερμοκρασία 55°C ή 60°C, αντίστοιχα. Οτιδήποτε περισσότερο από 65°C και πλησιάζετε να χαλάσετε το βοδινό σας κρέας!
Μόλις γίνει καλά και ζεσταθεί, τοποθετήστε το παϊδάκι στο μπάρμπεκιου και ψήστε για 6 λεπτά από κάθε πλευρά - αυτό θα δώσει στο βόειο κρέας σας μια σκούρα, ψημένη κρούστα και το λίπος θα γίνει χρυσαφί και αστραφτερό.
Σηκώστε σε μια διπλή στρώση αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε αμέσως στο ντουλάπι καπνίσματος για να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το βοδινό κρέας αποκτά ένα υπέροχο καπνιστό εξωτερικό και εξίσου σημαντικό χαλαρώνει το κρέας και το εμποδίζει να αιμορραγεί όταν σκαλίζεται.
Μετακινήστε την ένωση σε ένα ζεστό σκάλισμα ή σανίδα, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίστε το κρέας από το κόκκαλο και στη συνέχεια κόψτε το διαγώνια και σε λεπτές φέτες.
Σερβίρουμε το δικό μας με άφθονες ποσότητες κρεμώδους χρένου, κρουτόν ξινής ζύμης με τριμμένο σκόρδο και χοντρή σαλάτα.
Απόλυτη ευδαιμονία!
Κλήθρα
ξύλο
Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.
Shop Now