Ο Μπράντλεϊ καπνίζει Πρωταρχικός Συνταγή από τον Ted Reader
Αφεθείτε σε μια χυμώδη και γευστική ψητά πρωταρχικής πλευράς με αυτή τη νόστιμη καπνιστή συνταγή. Η πάστα μαρινάδα, φτιαγμένη με σκόρδο, σάλτσα worcestershire και μαύρο πιπέρι, εμπνέει στο κρέας για μια πλούσια γεύση, ενώ το δεντρολίβανο και το επιπλέον λίπος εξασφαλίζουν ότι η πρωταρχική πλευρά παραμένει ζουμερή και τρυφερή κατά τη διάρκεια των 5-6 ωρών καπνίσματος.
Ingredients
Πάστα μαρινάδας:
¾ Φλιτζάνι ελαιόλαδο
20 παχουλές σκελίδες φρέσκο σκόρδο (περίπου 4-5 κεφάλια)
½ Φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
2 Τbsp αλάτι kosher
3 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
Prime Rib:
Με αυτή τη συνταγή, φροντίστε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας λίγο επιπλέον λίπος για να καλύψει το πάνω μέρος του πρωτεϊνού πλευρού. Καθώς το κύριο πλευρό καπνίζει, αυτό το λίπος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κρέας χυμώδες
1½ Κύπελλα + ½ φλιτζάνι πάστα μαρινάδας (συνταγή παραπάνω)
1 Prime rib ψητό μοσχαρίσιο, 5 κόκαλα (περίπου 10-12 λίβρες)
12 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι Kosher, για γεύση
Θερμοκρασία καπνιστή: 200ºF
Γεύση Bisquette: ιδιαίτερο μείγμα
Χρόνος καπνίσματος: 5 έως 6 ώρες
1 Μπλέντερ χειρός εμβάπτισης
1 Bradley Smoker Jerky Rack
1 αισθητήρας θερμομέτρου
Preparation
Πάστα μαρινάδας:
Σε ένα δοχείο με βαθύ φαρδύ στόμιο, συνδυάστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σάλτσα Worcestershire, το αλάτι kosher και το χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί ή για έως και 2-3 ημέρες. Κάνει περίπου 2 φλιτζάνια.
Prime Rib:
Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε το prime rib και τρίψτε με περίπου 1 ½ φλιτζάνια πάστα μαρινάδας, πιέζοντας το μείγμα μέσα στο κρέας. Φροντίστε να το τρίψετε παντού. Καλύψτε το τηγάνι με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες για να αφήσετε τις γεύσεις του σκόρδου και της σάλτσας Worcestershire να εμποτιστούν στο κρέας.
Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 200ºF.
Επενδύστε το κάτω μέρος του Jerky Rack με φρέσκο δεντρολίβανο. Σημείωση: Αυτό θα προσθέσει μια υπέροχη γεύση στο prime rib καθώς καπνίζει.
Αφαιρέστε το prime rib από το ψυγείο και τοποθετήστε την πλευρά του οστού προς τα κάτω πάνω από το δεντρολίβανο στο Jerky Rack. Χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι πάστα μαρινάδας, τρίψτε το prime rib με αυτό για να προσθέσετε μια φρέσκια ώθηση στη γεύση.
Να καπνίσει:
Πάρτε το λίπος(τα) καπάκι(α) του βοείου κρέατος και βάλτε το σε μοτίβο διαμαντιού περίπου ¼ ίντσας βάθος και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε το(τα) καπάκι(α) στο επάνω μέρος του prime rib καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το prime rib υγρό και ζουμερό. Συμπληρώστε με λίγο αλάτι kosher.
Τοποθετήστε prime rib στο καπνιστή. Εισαγάγετε έναν αισθητήρα θερμομέτρου στο κέντρο της κύριας πλευράς, βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζει κανένα κόκκαλο και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στην επιθυμητή εσωτερική ετοιμότητα.
Σημείωση: Προσωπικά μου αρέσει να καπνίζω το prime rib μου σε εσωτερική θερμοκρασία 135ºF (σπάνια), και μετά να το αφήνω να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά, κάτι που καταλήγει να το κάνει ένα τέλειο μέτριο-σπάνιο ψήσιμο.
Καπνίστε prime rib για περίπου 3-4 ώρες. Μετά την πρώτη φάση του καπνίσματος, αφαιρέστε το καπάκι λίπους επιτρέποντας στο αρχικό πλευρό να πάρει λίγο χρώμα στην κορυφή και στη συνέχεια καπνίστε για επιπλέον 2-3 ώρες.
Σημείωση: Προσωπικά μου αρέσει να αυξάνω τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 235ºF για τις τελευταίες 2-3 ώρες καπνίσματος για να επιτρέψω στο αρχικό πλευρό να σχηματίσει έναν τραγανό φλοιό.
Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία, αφαιρέστε το αρχικό πλευρό από τον καπνιστή και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. Σε μερικούς αρέσει να το σκεπάζουν με αλουμινόχαρτο, αλλά το prime rib τείνει να ιδρώνει και να είναι πολύ υγρό εξωτερικά, επομένως για να το διατηρήσετε ωραίο και στεγνό αλλά ακόμα ζεστό, βάλτε μερικές καθαρές πετσέτες κουζίνας από πάνω. Αυτές οι πετσέτες θα βοηθήσουν στην απορρόφηση τυχόν υπερβολικής υγρασίας, διατηρώντας παράλληλα τη θερμότητα μέσα.
Ειδικός
Μείγμα
Ειδικά δημιουργημένο για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο και συνδυάζεται καλά με πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, βοδινό, χοιρινό, αρνί, κυνήγι και υδρόβια πτηνά.
Shop Now