Smoky Beef Short Ribs with Gremolata

Καπνιστό Beef Short Ribs με Gremolata

Sandra Tate

Σύντομη πλευρά είναι τόσο πολύ, πολύ νόστιμα, και τόσο πολύ, πολύ φθηνά-αλλά θα πρέπει πιθανώς να ρωτήσω τον χασάπη σας εκ των προτέρων για αυτούς.

Ingredients

(Σερβίρει 4)

4 μοσχαρίσια κοντά παϊδάκια - περίπου 1,8 κιλά
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
μαύρο πιπέρι

Για την γκρεμολάτα

μεγάλη χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό
τριμμένο ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη και ψιλοκομμένη
χούφτα φρέσκια τριμμένη φρυγανιά, τηγανισμένη έως χρυσή και τραγανή σε λίγο ελαιόλαδο

Preparation

Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε τρία υπέροχα κρεοπωλεία στο Totnes, αλλά χρειάστηκε να κάνω υπομονή για μερικές μέρες για να πάρω τα κοντά παϊδάκια μου. Οι περισσότεροι έχουν ήδη απογυμνωθεί από το κρέας τους - για βράσιμο υποθέτω - μόλις σφαγιαστεί το σφάγιο. Τα πλευρά ζυγίζουν περίπου 450 γραμμάρια το καθένα και θα χρειαστείτε ένα πλευρό ανά άτομο (ή περισσότερα, αν οι άντρες έχουν τον τρόπο τους). Το κρέας είναι παχύρρευστο στο πλευρό και θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το ανώτερο στρώμα λίπους και τένοντα, και πάλι, μάλλον ο χασάπης σας θα το υποχρεώσει.

Τα σύντομα παϊδάκια χρειάζονται λιγότερο από τρεις ώρες για να επιτύχουν ένα εντυπωσιακό, τρυφερό αποτέλεσμα και καθώς προτιμώ τη διακριτική γεύση καπνού, μοίρασα τον χρόνο μαγειρέματος μεταξύ του συμβατικού φούρνου (2 ώρες) και του Bradley Smoker (1 ώρα). Μπορεί να προτιμάτε να χρησιμοποιείτε μόνο το Bradley.

Μέθοδος:


Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 170°C. Ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και το τρίβουμε στο κρέας (μην ενοχλείτε με την πλευρά των κόκκαλων) και μετά τρίβετε καλά το μαύρο πιπέρι.

Καθίστε σε ένα ρηχό δίσκο (βάζω χοντροκομμένο πράσο και σέλινο κάτω από τα παϊδάκια για να διατηρηθεί το κρέας υγρό) και ψήνετε για 2 ώρες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα παϊδάκια θα έχουν απελευθερώσει το λίπος που διατρέχει αυτό το κομμάτι, και αξίζει να κολλήσετε από αυτό το νόστιμο βοδινό που στάζει για τις ψητές πατάτες της Κυριακής.

Εχω το Μπράντλεϋ σε λειτουργία μισή ώρα πριν γίνει το μαγείρεμα στο φούρνο.

Προσθέστε μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ντουλαπιού σε 160°C.

Μεταφέρετε τα παϊδάκια από το δίσκο σε μια συρμάτινη σχάρα Bradley και τοποθετήστε τα στο προθερμασμένο ντουλάπι για να καπνίσει για άλλη μια ώρα.

Μέχρι τώρα το κρέας των πλευρών έχει αναπτύξει μια καπνιστή κρούστα και έχει πέσει από το κόκαλο.

Αφαιρέστε και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί μαζί σας ετοιμάστε τη γκρεμολάτα.

Κάνε το γκρεμολάτα ψιλοκόβοντας τον μαϊντανό και ανακατεύοντάς τον με τα υπόλοιπα υλικά.

Αυτό είναι ένα ζωντανό συνοδευτικό που επαινεί και μειώνει τον πλούτο του κρέατος.

Αφαιρούμε το κρέας από το κόκκαλο (αν δεν έχει ήδη πέσει) και το κόβουμε σε φέτες. πασπαλίστε άφθονα με γκρεμολάτα και απολαύστε τη στιγμή! Υπέροχο με μερικά βουτυράτα Jersey Royals και εκλεκτά φασόλια.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now