Hot Smoked Pheasant

Ζεστό Καπνιστό φασιανό

Sandra Tate

Οκτώβριος; Πρέπει να είναι καπνιστό παιχνίδι και οι φασιανοί μου καλούσαν από το παράθυρο του κρεοπωλείου.

Ingredients

Preparation

Πρέπει να πω ότι με χάλασε η επιλογή με το κιρκίρι, την αγριόπαπια, το περιστέρι και το αγριόπετεινο, αλλά προτιμώ να καπνίσω ένα μεγαλύτερο πουλί, λιγότερες πιθανότητες να στεγνώσει το κρέας.

Αυτά τα δύο ήταν παχουλά αρσενικά πουλιά χωρίς σχεδόν καμία ζημιά από πυροβολισμό.

Βρείτε ένα άνετο δοχείο για να θεραπεύσετε το πουλί πριν καπνίσετε.

Τώρα ετοιμάστε μια άλμη προσθέτοντας αρκετό βραστό νερό 50 γρ θαλασσινό αλάτι και 25 γρ ακατέργαστη ζάχαρη για να μπορέσει να βυθίσει πλήρως τα πουλιά.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κάνετε.

Αφήστε για 1 ώρα στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε εντελώς μέσα και έξω με χαρτί κουζίνας.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ντουλαπιού Bradley Smoker σε 240°F/115°C και προσθέστε μια ντουζίνα μπισκότα από ξύλο μήλου στη στοίβα.

Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία, καθίστε τον φασιανό σε μια σχάρα και τοποθετήστε το στη μέση του ντουλαπιού με την επάνω οπή εξαερισμού μισάνοιχτη.

Καπνίστε έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία στην άρθρωση του ποδιού και το παχύτερο μέρος του στήθους φτάσει σε θερμοκρασία 72°C - αυτό χρειάστηκε 2½ ώρες για το δικό μου αλλά εξαρτάται από το μέγεθος των πουλιών.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Θεωρώ ότι ο φασιανός έχει μια υπέροχη συγγένεια με τις γήινες γεύσεις και έτσι σερβίρεται η δική μου σε θερμοκρασία δωματίου με ζεστές μαύρες φακές που μαγείρεψα για τρυφερό και μετά ανακάτεψα με μερικά καβουρδισμένος σπόρος κύμινου, λίγο ψιλοκομμένο παξιμάδι, καρυκεύματα και πλατύφυλλο μαϊντανό.

Προσθέστε μερικές σταγόνες φουντουκέλαιο γύρω από το πιάτο και σερβίρετε ως ένα όμορφο φθινοπωρινό μεσημεριανό γεύμα ή ορεκτικό.

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now