Καπνισμένο ολόκληρο Φασιανός
Αυτή είναι μια μέθοδος καυτού καπνίσματος που είναι ουσιαστικά ένα πολύ αργό, καπνιστό μπάρμπεκιου. Αντί για σάλτσα μπάρμπεκιου, την οποία θα μπορούσατε φυσικά, αν θέλετε, χρησιμοποιώ αντ 'αυτού σιρόπι σφενδάμου. Αυτό δημιουργεί ένα ωραίο γλυκό λούστρο για να προσκολληθεί ο καπνός ως μαγειρεύει το πουλί.
Αφήστε το δέρμα στο φασιανό. Δεν θα λειτουργήσει με πτηνά με δέρμα, καθώς θα είναι πολύ στεγνό. Εάν δεν είστε κυνηγός, αλλά θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εγχώριο κοτόπουλο υψηλής ποιότητας (τα κανονικά σούπερ μάρκετ είναι πολύ μαλακά και flabby) ή μπορείτε να αγοράσετε ένα ολόκληρο φασιανό online ή σε μερικά σούπερ μάρκετ. Το Whole Foods τα πωλεί κατεψυγμένα.
Ingredients
2 φασιανοί ολόκληροι
1/4 φλιτζάνι αλάτι kosher, περίπου 2 1/4 ουγκιές
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια σιρόπι σφενδάμου, βρασμένο σε 1 φλ
Preparation
Διαλύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό. Βρείτε ένα δοχείο με καπάκι σχεδόν αρκετά μεγάλο για να χωρέσετε και τους δύο φασιανούς. Τα σκεπάζουμε με άλμη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες και μέχρι 18 ώρες.
Βγάλτε τους φασιανούς και στεγνώστε τους. Τοποθετήστε τα σε μια σχάρα ψύξης κάτω από έναν ανεμιστήρα οροφής ή σε ένα δροσερό μέρος και αφήστε τα να στεγνώσουν για 1 έως 3 ώρες. Μπορείτε επίσης να βάλετε τα πουλιά σε ένα ακάλυπτο δοχείο στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αυτή η διαδικασία ξήρανσης είναι ένα σημαντικό βήμα. Αν το παραλείψετε, ο καπνός δεν θα κολλήσει και στον φασιανό.
Καπνίζετε τους φασιανούς πάνω από το ξύλο της αρεσκείας σας –προτιμώ μήλο, χικορί ή πεκάν– για τουλάχιστον 3 ώρες και έως και 5 ώρες. Θέλετε ένα σχετικά ζεστό καπνό, μεταξύ 200°F και 250°F. Αφήστε τους φασιανούς να καπνίσουν για 1 ώρα πριν τους βάψετε στο σιρόπι σφενδάμου και στη συνέχεια αλείψτε με το σιρόπι κάθε 30 λεπτά μετά.
Όταν οι φασιανοί φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 160°F στο κρέας των μηρών, βγάλτε τους από τον καπνιστή. Τα βάζουμε σε μια σχάρα ψύξης και τα αλείφουμε με σιρόπι σφενδάμου άλλη μια φορά. Περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν φάτε. Είναι επίσης εξαιρετικά κρυολογήματα.