Smoked lamb loin

Καπνιστό Chops Lamb Loin με τρίψιμο πέστο και κρεμώδη σάλτσα φέτα



Το κρέας αρνιού είναι ήδη γεμάτο με γεύση. Ως εκ τούτου, δεν θα χρειαστείτε πολλά καρυκεύματα για να το κάνετε σωστό.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το αρνί τους πιο σπάνιο, ενώ άλλοι τους αρέσουν πιο καλά, οπότε παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και αφαιρέστε με την επιθυμητή ομοιότητα.

Ingredients

8 παϊδάκια αρνιού

½ φλιτζάνι πέστο

½ φλιτζάνι τυρί φέτα

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 10%.

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Μήλο, Δρυς ή Hickory

Preparation

Σε ένα μπολ, ρίξτε τις αρνίσιες παϊδάκια στο πέστο και φροντίστε να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένες. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να μαριναριστεί.

Τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια σε μια σχάρα καπνιστών.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας μπισκότα Bradley Flavour – Apple, Oak, Hickory ή άλλο πιο ήπιο ξύλο.

Καπνίζετε τα αρνίσια παϊδάκια για περίπου 2 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος φτάσει περίπου τους 145°F, κάτι που είναι πολύ σπάνιο. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το αρνί τους πιο σπάνιο, ενώ σε άλλους αρέσει πιο καλομαγειρεμένο, γι' αυτό παρακολουθήστε τη θερμοκρασία και αφαιρέστε το στην επιθυμητή ετοιμότητα.

Κατά το κάπνισμα φτιάχνουμε τη σάλτσα προσθέτοντας φέτα, κρέμα γάλακτος, λάδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα βάζο του μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Η συνοχή πρέπει να είναι παρόμοια με την ξινή κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη επιπλέον κρέμα κατά το ανακάτεμα για να αραιώσει η σάλτσα.

Βγάζουμε τις αρνίσιες μπριζόλες από το καπνιστό και σερβίρουμε με την κρεμώδη σάλτσα φέτας.

Με: Στηβ Σίλκα