Smoked Morrocan lamb burger with Harissa mayo

Καπνιστό μαροκινό Μπιφτέκι αρνιού με τη Χάρισα Μάγο



Ένα ζουμερό burger αρνιού με μαροκινά μπαχαρικά και jalapeño, γεμάτο με πικάντικη Harissa Mayo. Δοκιμάστε αυτό το μπιφτέκι γεμισμένο σε ένα ψωμί πίτα για μια αλλαγή από το συνηθισμένο κουλούρι του μπιφτέκι. Προσθέστε τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες ή κρατήστε το με το μαροκινό θέμα και κορυφή με μαύρες ελιές και φέτα.

Ingredients

Για τα καπνιστά μπιφτέκια:

1¾ λίβρα φρεσκοτριμμένο αρνί (χρησιμοποίησα κρέας από την ώμη)

1 αυγό

½ κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 jalapeño, σπόρους και ψιλοκομμένο (ή χωρίς σπόρους αν είστε σαν εμένα και σας αρέσει πικάντικο!)

¾ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι

Για τη Harissa Mayo:

5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

4 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών Harissa

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Μπισκετάκια βελανιδιάς Bradley Smoker

Preparation

Συνδυάστε το φρεσκοτριμμένο αρνί με το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το jalapeño και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά.

Πλάθουμε σε έξι μπιφτέκια.

Προθερμάνετε το καπνιστή στους 200°F και χρησιμοποιήστε μπισκότα βελανιδιάς.

Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια στο καπνιστή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 160°F.

Όσο καπνίζουν τα μπιφτέκια, ετοιμάστε το Harissa Mayo ανακατεύοντας και τα τρία υλικά.